Új fegyverrendszerek érkeznek Magyarországra, felpörög a haderőfejlesztés

2023. június 10. 20:15

A honvédelmi miniszter kijelentette, nagyon nagy erők mozdultak meg azért, hogy minket is bevonjanak a háborúba.

2023. június 10. 20:15
null

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebookon közzétett videójában arról beszél, hogy a 2024-es költségvetést a háborús időkre tervezik. Hangsúlyozta, mindennél fontosabb az ország és a magyar emberek biztonsága, ezért jövőre is kiemelt figyelmet és forrást fordítanak a magyar hadsereg fejlesztésére. 

Elmondta, a Honvédelmi Alapba már idén 842 milliárd forint került be, jövőre pedig további 1310 milliárd forinttal növelik az alapot.

Emellett folytatódik a haderőfejlesztés, új fegyverrendszerek érkeznek Magyarországra. A honvédség nagy gondot fordít az új rendszerek használatára való kiképzésre, valamint a magyar haderő folyamatos készenléti szinten tartására. Kijelentette, minderre azért van szükség, mert az az orosz-ukrán háború másfél éve tart, a béke és biztonság, ami korábban természetes volt, ma már törékeny.

Hozzátette: nagyon nagy erők, nagy hatalmak mozdultak meg a háború érdekében, akik mindent elkövetnek, hogy

– szögezte le.

Ahogy mindig, most is hangsúlyozta, a békéhez erő kell, „folytatjuk a munkát”.

(MTI)

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kecmec
2023. június 12. 13:53
Megadom magam....
Osztap Bender
2023. június 11. 15:42
Újra létrehozzák a világhírű magyar kerékpáros zászlóaljakat, a vezérkari főnök javaslatára szögletes kerekekkel. Így nem fognak visszagurulni a "kárpátok bérceiről". Az újdonság a rendszerben az lesz, hogy a katonáink nem lánccal, hanem ostorral fogják hajtani a bringákat. A kísérletek már előrehaladott állapotban vannak a jelentések szerint, bár még vannak megoldatlan dolgok. Például kerékpárok az Istennek sem akarna mozdulni.
Lana
2023. június 11. 11:07
Jó dolog a békepártiság, de a fegyver bizniszből csak nem maradhatnak ki :D
masikhozzaszolo
2023. június 11. 08:53
Tippelek: tengeralattjáró A címben új fegyverrendszert veszünk. Alatta meg, hogy új fegyverrendszert veszünk. Hát, ezek szerint titkos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!