Rendőri intézkedés közben halt meg egy őrjöngő férfi Zuglóban

2023. június 11. 13:48

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt.

2023. június 11. 13:48
null

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. június 10-én 12 óra 18 perckor érkezett bejelentés, hogy a XIV. kerület, Fráter György téren a lakók betörőt tartanak vissza. A kerületi járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni. A rendőrök nem tudták megnyugtatni, a zavart férfi aktívan ellenállt a rendőri intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elégséges, ezért a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 48. § és 49. § szakaszai alapján elektromos sokkoló eszközt és bilincset alkalmaztak vele szemben – számolt be a police.hu.

A 37 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, így a rendőrök  azonnal megkezdték az újraélesztését. Időközben megérkeztek a rendőrök által értesített mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi 13 óra 32 perckor a helyszínen életét vesztette, ezért értesítették a Központi Nyomozó Főügyészséget is.

A soron kívül, még aznap elvégzett hatósági boncolás során az igazságügyi orvosszakértő azt állapította meg, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be. A halálesettel összefüggésben idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, pontos okának megállapítására további toxikológiai vizsgálatok szükségesek. Az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében folytatja. Felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábítószert fogyasztott, ezért ebben az ügyben a BRFK nyomozást rendelt el.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt.

***

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó cikkek

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. június 12. 10:39
Máma már nem őrjöng tovább.
N.N.
2023. június 11. 16:29
A drog veszélyes.
zuriktodor
2023. június 11. 15:49
Valami narkós kancigány vagy azzal egyező értékű szörny lehetett.
igen de nem
2023. június 11. 15:44
Már Medvés is elmenekült valamerre, otthagyta a Bakk családot, hiába a fényes karrier ahol a 70 emberre a konyhán krumplit pucolhat, 3 idős embert gondozhat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik