Rege a mikroadományról

2023. június 28. 12:04

És Karácsony Gergely ezt is megmagyarázza.

2023. június 28. 12:04
null
Pilhál Tamás

„És Karácsony Gergely ezt is megmagyarázza. Vagy legalábbis megpróbálja. Hétfői közleményéből csak úgy süt az anyaszomorítással ártatlanul megvádoltak dacossága, ahogyan a nép nevében kikéri magának a bántásokat. Kikéri magának, hogy a nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés firtatni meri, honnan termett az ő 99 Mozgalmának számláján csekélyke alamizsna, potom félmilliárd forintnyi zsozsó (zömében euró). 

Bármit is állít a lakájmédia, még a propagandaminiszter irányítása alatt működő titkosszolgálat sem tett olyan állítást a jelentésében, ami szerint a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület adományai külföldről származtak volna – lükteti önérzetesen.

Dehogy tett! Semmi magyarázkodni való nincs abban, hogy e félmil­liárdocska főként euróban és fontban landolt a számlán. A belföldi magyar adományozók arról híresek, hogy euróban és fontban jótékonykodnak.

»Ezzel szemben a tény az – folytatja a hüppögést Karácsony –, hogy az egyesület a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat. Ezeket az adományokat az egyesület ügyvezetője [Perjés Gábor] fizette be az egyesület bankszámlájára a jogszabályi követelményekkel összhangban. Ez onnan is tudható, hogy benne van a nyilvános beszámolóban. Nagy titkosszolgálati ak­ciót igazán nem igényel.« Mikroadományokat, bizony. Sok pici, apró mikro­adomány. Aki röhög, hátraültetem!

Ment Borka néni (bácsi) a piacra, s útközben bedobott pár eurót Gergelyék adománygyűjtő ládájába. S hogy honnan szerzett eurót? Tán útközben váltotta a »cséndzs mániban«. Meg akarta adni a mikroadományozás módját, vagy csuda tudja. Főpolgármester úr mindig olyan csibész kisunokásan mosolyog a tévében, hát nem szúrhatja ki a szemét vacak forinttal.

A kukacoskodók azt is fölhánytorgatják, honnan tudhatta Borka néne meg a sok pici mikroadományozó, hol a frászban vannak Karácsonyék pénzgyűjtő bödönjei. Tudniillik: nincs nyoma, hogy bárhol írták, hirdették volna ezek lelőhelyét. (Bár lehet, volt valami titkos applikáció párbeszédeseknek, amelyben – mint a Pokémonokat – adománygyűjtő ládákat lehetett keresni.) Számlaszámot sem adtak meg.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Netbakter
2023. június 29. 19:39
És miko jön a "Rege a közpénzekről" Hát majd akkor lesz igazi botrány.
machet
2023. június 28. 15:00
Magyarázza ám a anyja p....t.
balbako_
2023. június 28. 14:57
Mert Geri ilyen hülye. Ennyi.
Jason Bourne
2023. június 28. 14:12
"Ment Borka néni (bácsi) a piacra, s útközben bedobott pár eurót Gergelyék adománygyűjtő ládájába. S hogy honnan szerzett eurót?" Az Orbán által külföldre üldözött onokája küldte neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!