A Gálvölgyi-féle esetek alig negyedében ér ki a mentő 15 perc alatt – áll az OMSZ jelentésében

2023. június 05. 12:59

A színészt tünetei alapján azonnali ellátásra szoruló P2-s kategóriába sorolta a mentésirányító.

2023. június 05. 12:59
null

Az Országos Mentőszolgálat Pintér Sándor belügyminiszternek készített jelentéséből az derül ki, hogy míg az azonnali ellátásra szorulókhoz országszerte átlagosan az esetek 78 százalékában értek ki 15 percen belül a mentők, addig az úgynevezett P2-be sorolt segélykérőknek már csak alig valamivel több mint a feléhez. Egy az OMSZ belső működését jól ismerő, Népszavának nyilatkozó szakember elmondta, hogy

mind a P1-be, mind a P2-be sorolás azonnal ellátandó feladatot jelöl.

Csak míg az előbbihez orvossal vagy mentőtiszttel dolgozó rohamkocsira van a szükség, az utóbbihoz „elég lehet” a mentőgépkocsi is.

A budapestiek vannak a legnehezebb helyezetben

A Népszava szerint ha az úgynevezett P2-be sorolnak valakit a tünetei alapján (ezt történt Gálvölgyi Jánossal, akinek a nehéz lélegzéses rosszullétét is ebbe a kategóriába sorolta a vidéki mentésirányító), akkor egyértelműen a fővárosban élők vannak a legnehezebb helyzetben, ahol az ilyen sürgős hívások alig negyedében ér ki a mentő 15 percen belül. Az utóbbiaknál átlagosan 36 perc telik el, mire megérkezhet a segítség.

Nyitókép: MTVA / Hagyaték: Keleti Éva

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. július 12. 17:18
"Egy az OMSZ belső működését jól ismerő, Népszavának nyilatkozó szakember elmondta, hogy ..." Népszavának, szakember. Mint az MSZP-snek nyilatkozó "ápolónő", aki legfeljebb betegen jár kórházban. :)
MP-MDE
2023. június 05. 20:54
Ekkora cirkuszt amiatt, hogy a zsírdisznóhoz nem ment ki a mentő.. rég nem volt ilyen
koronaszepe
2023. június 05. 16:55
Gálvölgyi művész úr jól van, a mentősöknek jó munkát, engedjük el. A Suhajda üggyel együtt... Innen nyilvánítva őszinte részvétet a családnak!11
bagira
2023. június 05. 15:45
Tényleg aki a beharangozott rosszullétekor haldoklik az nem képernyőn tündököl . Úgy tűnik a kommunisták nyelvét külön temetik el . Vagy hiányzott a népszerűsítés kellett egy kis lebegtetés . Nagy volt a por . ,,Gálvölgyi János újra képernyőn a betegség után,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!