Nem bírtak magukkal a VIII. kerületi roma diákok, ötüket ki is tiltanák a saját ballagásukról

2023. június 15. 15:42

A diákok veszélyeztették a pedagógusok méltóságát és biztonságos munkavégzését is.

2023. június 15. 15:42
null

A VIII. kerületi Losonci téri Általános Iskolának az igazgatója azzal büntetne meg öt roma diákot és azoknak a szüleit, hogy nem vehettek részt a ballagási ünnepségen, mivel olyan szinten sértették meg a házirendet. Az iskolát fenntartó Belső-Pesti Tankerületi Központ szerint a roma tanulók 

melynek következményeként a nevelőtestület döntése alapján hozta meg az igazgató a kitiltó határozatot.” (Mellékes, hogy az öt kitiltandó tanuló közül 4 sikeresen befejezte a tanulmányait, egy pedig megbukott egy tantárgyból).

Viszont az érintett családok nem fogadták el a döntést, fellebbeztek a fenntartó tankerületi központnál, akik pedig saját hatáskörben megsemmisítették a tiltó határozatot, s új döntésre szólították fel az intézmény vezetőjét.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. június 15. 22:26
Remélem a cigány Varga Ferenc, aki a jobbikból a dékába lépett és semmi felelősséget nem vállal azokért a cigányaiért, akik nem akarnak dolgozni, nem akarnak tanulni, csak balhézni, olvassa a pedagógusok kétségbeesett lépését. Ez a dékás Varga Ferenc, aki a szűzbeszédét cigányul mondta el a parlamentben, aztán kiderült, hogy még cigányul sem tud az Orbán-kormányt szidja a parlamentben, hogy a cigányok milyen körülmények között élnek. Mintha nem kapnának mindenfajta segítséget. Gyurcsányhoz lépett be, ahhoz az emberhez, akinek, amikor panaszkodtak egy falulátogatáson a cigányok, hogy nincs pénzük, azt mondta, hogy el kell menni dolgozni. Ezt mondta Vargának az államtitkár is, hogy aki akar, az tud nálunk dolgozni. Ezek a nyolcadikosok, bár kétlem, hogy 14 évesek lennének mit fognak csinálni, tanulnak, dolgoznak majd, ha csak a rendbontáshoz, tanáraik és osztálytársaik megalázásához, megfélemlítéséhez értenek.
Nemkellnév
2023. június 15. 21:24
Élnek emberi közösségekben olyanok, akik alkalmatlanok annak szabályait betartani. Számunkra több megoldás létezik, hogy azok békén hagyják a környezetüket, bennünket. Mégis a rendszer olyan, hogy nekünk kötelező elviselnünk a kisebbségek elnyomását. Ilyen a világ?! Mindig ilyen volt, mindig ilyen lesz?!
Matocska
2023. június 15. 18:27
Ez nem a "saját" halagásuk volt, hanem egy minden végzős és hozzátartozóik számára rendezett, emlékezetes esemény, életre szóló emlék, amit jelenlétükkel beszennyeztek volna ezek a deviáns gecik. Ennyi.
Odone Ricci
2023. június 15. 18:16
A társadalom ( pc média, liberális demokratikusok) lovat adtak alájuk, igy felhatalmazva érzik magukat, hogy nekik mindent lehet határtalanul csinálni, mert ők a szegregált, meghurcolt kisebbség. Ez a jelenség azonban leginkább Mo-n tapasztalható, mert máshol pl. Szlovákiában külön osztályt indítanak nekik, roma-sinti oktatókkal, azzal az érvvel, hogy "a kisebbségnek joga van saját nyelvén és kultúrkörében tanulni". Ezt az érvet Brüsszel is elfogadja, mert demokratikusan hangzik a kisebbség védelmében történik. A nyugati országokban pedig nem kötelezik őket az oktatásra és a letelepedésre. Maradnak nomádok. Ha akarnak tanulni, akkor tanulhatnak, de nem forszírozzák az asszimilációt, de még az integrációt is alig, erre csak leginkább a kelet-európai országokat serkentik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!