Óriási támogatásokat jelentett be Nagy István

2023. június 03. 19:14

Az agrárminiszter közölte, hogy ez egyik legfőbb cél a mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációja.

2023. június 03. 19:14
null

A Vidékfejlesztési Programban megítélt támogatások kifizetésével kapcsolatban a magyar költségvetés az idén 750 milliárd forintot biztosít, amelyből 386 milliárd forint már megérkezett az érintettekhez – erről számolt be Nagy István agrárminiszter Balkányban, egy gazdafórumon.

Az agrárminiszter kiemelte, hogy a kormányzat eltökéltségét jelzi, hogy az agrárium fejlesztésére rendelkezésre álló, soha nem látott mértékű forrás a „Megújuló vidék, megújuló agrárium” programban meghatározott stratégiai irányok mentén, a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget – tájékoztatott a Világgazdaság.

Az újabb pályázatok támogatása pedig azzal vált lehetségessé, hogy áprilisban

a Vidékfejlesztési Program kötelezettségvállalási összegét csaknem 3443 milliárd forintra növelte a kormány.

Nagy István kifejtette, a most meghozott döntések értelmében többek között 

  • az állattartó telepek fejlesztésének támogatása keretében 74 milliárd, 
  • az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére 41,6 milliárd, 
  • a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat megújítására pedig 16,5 milliárd forint támogatás odaítéléséről született döntés. 

***

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2023. július 12. 20:37
"Nagy István: Hatmilliót kap, aki megműveli a kertjét és 5 évig fenntartja ... https://www.napi.hu/mezogazdasag/agrarium-videk-tamogatas-tanyak-nagy-istvan.773854.html" Erről lenne szó? Na lesz is visszaélés szépen. Majd nagyobb %-ban az önkormányzatok "csókosai" megkapják. Még annak is lesz földje akinek eddig nem volt. Megveszi, éhbérért megművelteti......... Aki nem műveli a földjét el kell venni, és odaadni annak aki megműveli!!!!!! Vagy olyanok kapják meg akik bebizonyítják, hogy eddig is becsülettel művelték, nem a földalap felmarkolása volt a céljuk, mert ugye az is van.
CsakOlvas
2023. június 05. 07:56
Tisztelettel javaslom agrármin., hogy ha a magyar mezőgazdaság fejlesztésében gondolkoznak, akkor a magyar mezőgazdasági termékek felvásárlási árára nagy gond fordíttassék, jelenleg ugyanis ez központi kérdés. Kedves gazda ismerősöm tavaly huzatta ki a cseresznyefáit(4x500m), mert nem vették át tőle harmadik éve olyan áron a termést, hogy ne termeljen veszteséget. Tavaly Budapesten 2000ft felett adták a cseresznyét, tőle 440-ért már nem kellett. Szóval, lehet szórni a pénzt, csak legyen is kinek, tisztelettel.
robag
2023. június 04. 01:24
Örülök neki.
pemete jakab
2023. június 03. 20:49
"Óriási támogatásokat jelentett be Nagy István" No, megnyugodhatunk, mennek a közpénzmilliárdok Mészáros és Csányi cégeibe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!