Karácsony Gergely ügyes, tanul a Fidesztől és a kormánytól

2023. június 15. 17:13

A budapesti online lakógyűlés kérdései hasonlóan manipulatívak, mint a nemzeti konzultációéi.

2023. június 15. 17:13
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor

„A tanárok nagy részén fát lehetne vágni, ők megalkuvók, lojálisak, szolgalelkűek – a kevés lázadókból pedig többeket kirúgtak. Bezzeg Romániában a pedagógusok kiálltak az érdekükért, mondtam a Hit Rádió Véleményvezér c. műsorában. Bár a tüntetések ereje kifulladt, arra mégis alkalmasak voltak, hogy felhívják a figyelmet a közoktatás válságára, tettem hozzá.

Karácsony Gergely ügyes, tanul a Fidesztől és a kormánytól: a budapesti online lakógyűlés kérdései hasonlóan manipulatívak, mint a nemzeti konzultációéi.”

***

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika88
2023. június 16. 20:41
Gimnazista fiúkat zaklatott egy bencés szerzetestanár Elbocsátották a bencés rendből és az egyházi szolgálatból is azt a nyugalmazott szerzetestanárt, akiről egy egyházi vizsgálat megállapította, hogy a 1990-es években gimnazista fiúkat zaklatott. Tettei a vizsgálóbizottság szerint kimerítették a szexuális bántalmazás bűncselekmény fogalmát. A Szemlélek azt írja, erről az ügyben érintett Szent Mór Bencés Perjelség adott tájékoztatást. Az évtizedekkel korábbi gyermekbántalmazási ügyek kivizsgálásába a Vatikánt is bevonták, s bár a konkrét cselekmények büntethetősége elévült, az egyházi bíróság alapos eljárást folytatott, az illető szerzetest súlyos szankciók érték. A bencések tájékoztatása szerint 2018 májusában Hortobágyi T. Cirill, a bencés rend főapátja több bejelentést is kapott arról, hogy a 1990-es évek közepén a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban fiatalkorú sérelmére az egyik szerzetestanár zaklatást, sorozatos érzelmi, hatalmi és szexuális abúzust követett el. Az egyházi elöljáró még abban a hónapban vizsgálóbizottságot állított fel. Az általuk meghallgatott vallomások arról tanúskodtak, hogy az akkor még állandó bentlakásos rendszerben működő fiúgimnáziumban több fiatalkorú sérelmére elkövetett szexuális zaklatások bűncselekményei valósultak meg. A meghallgatott áldozatok minden esetben ugyanazt a bántalmazót nevezték meg. Az áldozatok mellett a tanúk meghallgatása is alátámasztotta a bejelentések valóságtartalmát. Noha az ekkor már nyugállományban lévő szerzetestanár elutasította az ellene felhozott vádakat, Sárai-Szabó Kelemen perjel, a szerzetes elöljárója az előzetes vizsgálat vádjainak súlyossága és megalapozottsága miatt eltiltotta őt a szolgálat gyakorlásától, és egy olyan távolabbi, ideiglenes tartózkodási helyet jelölt ki számára, amely a bűnismétlés lehetőségét megakadályozta. A bencések által készített összefoglaló dokumentumot a főapát megküldte a Hittani Kongregációnak, amely az egyházi büntetőeljárás lefolytatására Magyarországot jelölte ki. Ennek értelmében a Győri Egyházmegyei Bíróság meghozta ítéletét: a bencés rendből való kizárást és az egyházi szolgálatból való elbocsátást. A döntés annak teljességében 2023 áprilisában lett jogerős.
machet
2023. június 16. 20:11
Mekkora felismerés.Ügyes ember ez a NAT.
csulak
2023. június 16. 13:15
KamuGeri csak hazudozasban es csalasban "ugyes", maskepp eg ybalfasz tolvaj: https://www.origo.hu/itthon/20230527-budapest-iparuzesi-adobevetel-csod.html
Anonymtalan
2023. június 16. 10:59
Kétlem, hogy bármit is tanulna, az a mutatványa egész életében nem jött össze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!