Meglőttek egy férfit, aki fegyverrel fogadta az intézkedő rendőröket Nógrádban

2023. június 07. 13:18

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása – így a lőfegyverhasználat is – jogszerű, szakszerű és arányos volt. 

2023. június 07. 13:18
null

Meglőttek egy férfit, aki fegyverrel fogadta az intézkedő rendőröket Becskén – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr–főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel szerdán közleményben. Buda Gábor alezredes ismertette: a főkapitányságra kedd délután érkezett bejelentés arról, hogy Becskén, egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős embert, aki megsérült. 

A balassagyarmati rendőrök a kocsma előtt találták meg a testi sértés elkövetésével gyanúsítható férfit, aki láttukra két maroklőfegyvernek látszó tárgyat vett elő, majd azzal fenyegette meg a járőröket, hogy lelövi őket. A járőrök többször is felszólították, hogy dobja el a fegyvereket, de a felindult férfi ennek nem tett eleget. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le, amire a férfi az egyik fegyvert eldobta, a másikat viszont a járőrök felé emelte. Az egyik rendőr célzott lövést adott le rá,

amely a csípőjén megsebesítette. 

A súlyos, ám nem életveszélyes sérülést szenvedő támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők kórházba szállították. A szóvivő közölte: a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása – így a lőfegyverhasználat is – jogszerű, szakszerű és arányos volt. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2023. június 07. 15:35
A felbőszített sósavas bácsik egyre veszélyesebbek.
Akitlosz
2023. június 07. 15:15
Na és mik voltak azok a maroklőfegyvernek látszó tárgyak? Azt még ezek szerint nem sikerült kinyomozni?
Jancsipapa
2023. június 07. 15:14
Ajánlatos lett volna fejbe "meglőni"...
szürkeSzarvas
2023. június 07. 14:27
Ujmagyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!