Márki-Zay beismerte, hogy kormánybuktatásra kapták az amerikai pénzeket

2023. június 30. 06:34

A Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke továbbra is tagadja, hogy sértegette volna a Fidesz szavazóit.

2023. június 30. 06:34
null

Márki-Zay Péter volt a vendége az M1 és a hirado.hu közös „48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás” című műsorának, amelyben a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke többek között olyan kérdésekre is válaszolt, hogy például 

„Mi a rendszer ellenzékének valljuk magunkat, nem kapunk finanszírozást az államtól, tehát nem lehet annak a megvonásával zsarolni bennünket” – magyarázta a korábbi kampányát külföldről érkező dollárokból finanszírozó politikus, aki azt is elárulta, hogy készülnek az EP-választásokra, és az Európai Néppárt pártcsaládjához szeretnének csatlakozni.

„A Fidesz-szavazók egy része ostoba" - Márki-Zay Péter a Mandinernek

A tiltott pártfinanszírozást feltáró ÁSZ-jelentésről és az ellenzéki együttműködésről is beszélt a Mandinernek az egykori közös miniszterelnök-jelölt. Interjúnk!

A pénz kormánybuktatásra érkezett

„Ezzel meg lehet nyerni egy választást – mármint a migrációval –, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük, ahogy mondják Amerikában, úgy tartanak mint egy gombát” – idézte szó szerint Márki-Zay Péter korábbi megnyilvánulását Lánczi Tamás, aki értetlenségének adott hangot amiatt, hogy a frissen alakult párt vezére honnan remél szavazatokat, hiszen azzal, hogy konzervatívnak vallja magát, lemond a baloldaliak voksáról, a Fidesz szimpatizánsait pedig számtalanszor sértette már vérig.

Márki-Zay tagadta korábbi szavait és úgy védekezett, hogy azokat tartja ostobának, akik elhiszik a Fidesz programját.

Márki-Zay Péter a külföldi támogatásokról is beszélt, Lánczi Tamás külföldi beavatkozást firtató kérdésére a következő választ adta: „Ezeknek a pénzeknek, a támogatásoknak a célja az volt, hogy megdöntsük Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát” – állította a politikus.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gsss
2023. június 30. 17:32
Magyarországon miért nem működik a tővény? Banki kivonatok igazolják, hogy honnan és mire jöttek a pénzek és azt is hogy azt kinek utalták és azt is hogy azok mire költötték. Hogy lehet hogy egy bankban csak úgy fizethetek be ekkora összegeket? Azt a bankot és főleg a vezetőit azonnal bíróság elé állítani pénzmosás elősegítése miatt. Törvénysértő tevékenységük miatt nagyon megbüntetni anyagilag. Mi itt a kérdés? Rendőrség, letartóztatni őket, NAV foglaljon le mindenüket és tartsák őket egy kicsit előzetesben és addig feketén fehéren kiderül minden. Ja és nem 10 évig tartó bírósági eljárást! majd felmentést. Ha én mint magyar állampolgár ilyet tennék már a böriben lennék és zárolnák mindenen. Követelem végre az igazságszolgáltatás és az elhárítás tegye dolgát! Vagy más megoldást kell majd az kitalálnunk? Nem lenne jó megoldás.
KBA98
2023. június 30. 16:29
Ő nem gomba, ahogy bennünket nevezett, hanem egy csótány, egy szemét, amit irtani kell. A 100 lábú családdal együtt eddig takarodjon el Magyarországról, amíg megteheti!
N.N.
2023. június 30. 12:28
Még akartak dönteni Magyarország legkorruptabb kormányátt. Aztán ehelyett ellenzékből is sikerült ellopni az erre szánt pénzt.
kitiltott
2023. június 30. 11:17
Ők ezután aligha beszélhetnek többé korrupcióról amikor azért kaptak pénzt h9gy a magyar nemzet választáson kinyilvanitott akaratával szöges ellentétben nyilatkozzanak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!