Lázár János: Május elseje óta olcsóbb és egyszerűbb ingázni

2023. június 02. 19:29

Az országbérletek egynegyede és a vármegyebérletek kétharmada teljes áron, a többi kedvezményes áron kelt el – ismertette a miniszter.

2023. június 02. 19:29
null

Május elseje óta olcsóbb és egyszerűbb ingázni Magyarországon – írta Lázár János közlekedési miniszter pénteken, Facebook-oldalán.

Az oldalon látható grafikák szerint a vármegye- és országbérlet konstrukció bevezetésének első hónapjában, májusban 427 261 új bérletet váltottak az ingázók, ennek egyharmada országbérlet, kétharmada vármegyebérlet. Az országbérletek egynegyede és a vármegyebérletek kétharmada teljes áron, a többi kedvezményes áron kelt el – ismertette a miniszter.

A legtöbb vármegyebérletet, 78 214-et Pest vármegyében vásárolták,  Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 24 665, Győr-Moson-Sopron vármegyében 21 513 fogyott májusban. A legtöbb bérletet, mintegy 70 ezret MÁV-applikációban értékesítették, a pénztárak közül a pécsi buszállomás és a győri vasútállomás adott el legtöbbet, 7-7 ezer darabot.

Lázár János kiemelte, megvan az első magyar város is, ahol teljes a tarifaközösség: Zalaegerszegen július 1-jétől a helyi közösségi közlekedésben is lehet az új bérletekkel utazni.

(MTI)

***

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik