„Mindazzal, amire hivatkoznak, önmagukat cáfolják meg” – kormánytag reagált a Magyar Ateista Társaság nyilatkozatára (VIDEÓ)

2023. június 09. 11:20

Az ateisták felszólították a kormány tagjait, hogy tartózkodjanak a nem hívő és az ateista magyar állampolgárok kollektív megbélyegzésétől. A kormány egy tagja válaszolt.

2023. június 09. 11:20
null

Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes reagált a Magyar Ateista Társaság közleményére, miszerint a magyar kormány tagjai az elmúlt hetekben számos alkalommal „megsértették az állam vallási semlegességének az elvét, és az ateistákat és nem vallásos polgárokat kirekesztő és sértő nyilatkozatokat tettek közzé”.

Varga Judit, Szijjártó Péter, Navracsics Tibor és Szalay-Bobrovniczky Kristóf szavait emlegették, melyek kapcsán leszögezték,

A miniszterhelyettes elmondta a HírTV Napi Aktuális című műsorában, hogy megmosolyogtatónak találta a nyilatkozatot. „Nem írhatná ezt az ateista társaság, ha nem keresztény kultúrában élne” – tette hozzá kifejtve, hogy az, hogy van emberi méltóság, a zsidó-keresztény kultúrából, s abból fakad, hogy a kereszténység átmentette az ókori görög, hellén gondolkodást és filozófiát az újkorba.

– szögezte le Latorcai Csaba. Állítása szerint a kormány nem arról beszél, hogy a kereszténység mint vallásosság jelenjen meg a közéletben, hanem arról a kétezeréves kultúráról, aminek Európa köszönheti, hogy Európa. Mint elmondta, az európai gondolkodásmód is a keresztény terminológiára épül rá. „Azt is szokták mondani, hogy Európában még az ateista is keresztény”, hiszen például az emberi méltóság is az istenképiségnek a folyománya Latorcai szerint.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik