Döntött a kormány: július elsejétől nő a kormányhivatali dolgozók bére!

2023. június 01. 20:00

A járási hivatalokban foglalkoztatottak fizetése is emelkedik – tudta meg a Mandiner.

2023. június 01. 20:00
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

***

„A kormány döntött arról, hogy a fővárosi és vármegyei kormányhivatalokban és járási hivatalokban foglalkoztatottak 2023. július 1. napjától átlagosan 15 százalékos béremelésben részesülnek” – írta megkeresésünkre a Miniszterelnökség. A béremelés ügye legutóbb, május közepén került szóba a közszolgálati érdekegyeztető fórumon, ahol a szakszervezetek képviselői fogalmazták még követeléseiket. Akkor még konkrétumot a kormányzati oldal nem tudott mondani – ennek nyomán fordultunk az illetékes Miniszterelnökséghez.

Mint írták: „A 2023. évre vonatkozóan éves szinten 7,5 százalékos béremelés elmarad ugyan a tanárok, az ápolók, a rendőrök és a katonák idei év egészére eső béremelésének mértékétől, de

Nyitóképünk illusztráció: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wrfri
2023. június 02. 08:42
Erre nem függünk az EU-tól, csak a pedagógus béreket nem képes vagy nem akarja rendezni a kormány?
pipa89
2023. június 02. 07:37
Gratula. Most akkor még nagyobb lesz a szakadék a kormányhivatali fizetések és az önkormányzati között. Cél a 3x-os különbség? KI FOGJA LEBONYOLÍTANI A JÖVŐ ÉVI ÖSSZEVONT VÁLASZTÁSOKAT??? A közszféra totális szétbombázása, egyes csoportok kiemelése, mások süllyesztőbe helyezése, a közalkalmazotti és köztisztviselői bértábla romokban való tartása.... Ez nem visz messzire bennünket, jobboldaliakat! Egészségügy, oktatás, közszféra - 13 éve a gazdaság és a fejlesztések mögé tolva, MEGBOSSZULJA MAGÁT AZ, HOGY A HUMÁNERŐFORRÁSSAL ROSSZUL GAZDÁLKODUNK!
brekker
2023. június 02. 01:07
A közszolgálati dogozóknak annyi pénz kéne, hogy a jobbak elmenjenek, a maradék pedig képtelen legyen működtetni. Akkor végre abbahagyhatjuk ezt a kötelező népiskolát.
brekker
2023. június 02. 00:54
Az tényleg egy obskurus létállapot, amikor frankón megígérik neked, hogy minden jó lesz, közben egy középkori boszorkány hozzáértésével menedzselik a környezetedet. Hogy tudsz visszavágni, ha nem ellenboszorkánysággal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!