Kezdődik a Pride, Karácsonyék kitették a szivárványos zászlót a Városházára

2023. június 16. 11:22

A főpolgármester szerint „magától értetődő”, hogy idén is kitűzik a szivárványos zászlót.

2023. június 16. 11:22
null

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-bejegyzésben köszöntötte a 28. Pride Közösségi Fesztivált. A politikus bejegyzésében hangsúlyozta, hogy Budapest elfogadó és szabad város, és „büszke minden egyes polgárára, aki kiáll a saját és mások szabadságáért”.

Hozzátette, a „szeretet, a szerelem szabadsága a legalapvetőbb jog, amit tűzön-vízen át védenünk kell”.

A főpolgármester szerint a gyűlöletre, megkülönböztetésre, kirekesztésre épülő politikának nincs esélye maga alá gyűrni a nagyvárosokat, így Budapestet sem, mivel „ez a politika a félelemre épül, a félelem alapja pedig a megismerés hiánya”.  „Budapest nagyszerűségét a sokszínűsége adja” – teszi hozzá. 

„Magától értetődő tehát, hogy idén is kitűzzük a szivárványos zászlót a Városházára. Magától értetődő, mint két ember szerelme. Magától értetődő, hogy Budapest olyan város, ahol mindenki azt szeret, akit csak akar.

– zárja a bejegyzést. 

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunok99
2023. június 22. 08:12
A repedt sarku qurva anyad pics@j@ba dugd fel a retek zaszlo rudjat te hulye F@sz!
Ergit
2023. június 18. 21:05
Egyszer magát is kifeszíthetné a sokszínű zászló helyett - csak egy napra -, hogy igazán átérezze a helyzetet. Én kötelezővé tenném...
Bendzsó Boy
2023. június 18. 18:19
Ha ilyen meleg van a városházán akkor a téli fűtési szezon elmaradhat náluk! Ez lesz az igazi energia takarékosság ! Ha a zászlótól még fáznak,be lehet tenni a helyiségekbe egy-egy fatörzs darabot, aki fázik időnként kinyomhatja a feje fölé! Így védik a természetet is, nem kell több tűzifát elégetniük a sötétzöldeknek!
Pneumaticus
2023. június 18. 17:36
Geli csak kijelölte a célt az Ítélet Angyalának. Remélem, nem az egész várost éri. Mondjuk, én már egy éve kiköltöztem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!