Mozgalmas vasárnapnak nézünk elébe, három településen tartanak időközi önkormányzati választást

2023. június 11. 07:27

Pacsán polgármestert és képviselőket, Békésen és Tatabányán pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

2023. június 11. 07:27
null

Három településen tartanak ma időközi helyi önkormányzati választást: Pacsán polgármestert és képviselőket, Békésen és Tatabányán pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

A Zala vármegyei Pacsán azért rendeznek választást, mert a település képviselő-testülete márciusban a feloszlásáról döntött. Az időközi választáson a polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a hat képviselői helyre pedig 13 független jelölt, valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje pályázik. A választói névjegyzékben több mint 1300 helybéli szerepel.    

Békés vármegye névadó településén, Békésen az 1. számú egyéni választókerületben azért tartanak időközi választást, mert az eddigi képviselő, Füredi János (Fidesz-KDNP) március elején családi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről. A képviselő-választáson három jelölt indul: egy a Fidesz-KDNP, egy a Mi Hazánk Mozgalom és egy pedig függetlenként.

A névjegyzékben több mint kétezer választópolgár szerepel.    

A Komárom-Esztergom vármegyei Tatabányán szintén egyéni választókerületi képviselőt választanak, ugyanis a 2. számú egyéni választókerület képviselője, a 2019-ben megválasztott Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) március 19-én elhunyt. Az időközi választáson öt jelölt indul: egy függetlenként, egy a Mi Hazánk Mozgalom, egy a Fidesz-KDNP, egy a Generációk Tatabányáért Egyesület, egy a Megoldás Mozgalom, egy pedig a Párbeszéd-DK-LMP-Momentum-MSZP jelöltjeként. A választókerület névjegyzékében 5500 helybéli szerepel.    

A főváros XVIII. kerületének horvát nemzetiségi választópolgárai nemzetiségi önkormányzati képviselőket választanak, mert a képviselők száma a településen a szükséges létszám alá csökkent. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. június 11. 11:16
DK MSZP Jobbik hónapok óta jelentgetik: Pártunk feljövőben! Pártunk erősödik! Pártunk az ellenzék legjobbja! Pártunk , hú az aztán, az halad!! ------- Vasárnap este előzetes választási eredmények bejelentése után: DK MSZP Jobbik pártok elnökei: -Mindenhol veszítettünk! -Csalás! -Jók voltunk,csak nem mentek át üzeneteink! -Dolgos pártunk jövőre győzni fog! - A rohadt qrva életbe! - Éljen Pankotai Lilu és Kádár János!
Armageddon
2023. június 11. 10:59
Reméljük mindenhol a hatalomgyakorló pártcöveccség nyer, legalább 4/3 ad al:))
Búvár Kund
2023. június 11. 10:20
Békésen sima jobboldali győzelem várható. Békés jobboldali város.
JMoflicheque
2023. június 11. 08:01
Jajj de izgulok....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!