Hodász András szerint a Fidesz ürítette ki a templomokat

2023. június 20. 12:05

A kiugrott pap Perintfalvi Ritával beszélgetett.

2023. június 20. 12:05
null

A Szabadság körei című rendezvénysorozat legutóbbi alkalmán  Hodász András és Perintfalvi Rita beszélgetett Gulyás Balázs moderálása mellett – számolt be róla a vasárnap.hu. A beszélgetés témái között felmerült az LMBTQ, a cölibátus, valamint a Fidesz és az egyház kapcsolata is.

A beszélgetés során felmerült a gyermekvédelmi törvény is, amely kapcsán több egyház közös közleményt adott ki, amelyben kijelentették azt, hogy „a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg”, és „a zsidó hagyományban is a nő-férfi kapcsolat házasság általi szentesítése az emberi méltóság alapja”. Hodász szerint mindez azért történt, hogy

Hodász szerint „Magyarországon az van, hogy ha te hívő vagy, akkor egy bizonyos pártra szavazol. Ami egyébként visszaüt, mert Magyarországon az elmúlt 15 évben kereszténynek lenni azt jelenti, hogy egy bizonyos helyre szavazol – és kiürülnek a templomok”.

A kiugrott pap elidézett egy felmérést, miszerint a magyarok 62 százaléka vallja magát vallásosnak, viszont csak 11 százalékuk jár templomba rendszeresen. „Ha azt jelenti kereszténynek lenni, hogy bizonyos helyre szavazok, akkor minek menjek el templomba?” – kérdezte.

***

Hodász András a BBC-nek: az ördög a részletekben rejlik

Az egykori pap szerint a magyar kormány és a pápa álláspontja különbözik a háborút illetően.

Nyitókép: MTI Fotó / Komka Péter

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezo
2023. szeptember 18. 12:22
Hodász, mint volt "hidász" azaz "hídverő" te egy címeres ökör vagy! Felhívnám figyelmemet arra, amit anno Mindszenty bíboros mondott: "Ha Magyarországon a templomok kiürülnek, akkor a börtönök fognak megtelni? Kik miatt ürültek ki a templomok akkor? Rákosi pajtás és pajtásai, Kádár, Gnóm Gyula a pufajkás, Aczél György, Apró Antal, és ezek "leszármazottjai", mint Gyurcsány Ferenc, D-209-es és a libsi Szadesz- esek miatt. Ergo: nem a Fidesz miatt! Figyelj! Te miről beszélsz??? Szerintem kezeltesd magad, az húzz el egy "C-típúsú-lelkigyakorlatra"! = Állj be egy sarokba, arccal a fal felé, gondolkodj és tarts lelkiismeret vizsgálatot. Ha nem megy, kérj segítséget új "szent Ritus" -tól!
naftalinernő
2023. szeptember 17. 00:13
Kiugrott pap... Kiugorhatott volna az ablakon is. Mondjuk a tizedikről.
gebsi1
2023. szeptember 16. 20:54
Lószart András! Te sík hülye vagy, a templomokat a neoliberális elmebetegség ürítette ki, többek közt olyanok mint te is.
Lajoss
2023. szeptember 16. 19:36
…pedig milyen vonzó pl.a Kis-Rigó tevékenysége…nem is értem…:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!