Hamarosan érkeznek az egynapos autópálya-matricák

2023. június 13. 18:43

2024-től a tagállamoknak biztosítaniuk kell napi, heti, havi és éves matricákat a személyautóknak és a nehézgépjárműveknek.

2023. június 13. 18:43
null

A Totalcar arról számolt be, hogy egy EU-s rendelet miatt 2024-től a tagállamoknak biztosítaniuk kell napi, heti, havi és éves matricákat a személyautóknak és a nehézgépkocsiknak.

A rendelet értelmében „a kéthavi díjtétel összege nem haladhatja meg az éves díjtétel 30 százalékát, a havi díjtétel összege nem haladhatja meg az éves díjtétel 19 százalékát, a tíznapos díjtétel összege nem haladhatja meg az éves díjtétel 12 százalékát, a heti díjtétel összege nem haladhatja meg az éves díjtétel 11 százalékát,

A Totalcar az idei éves 49 190 forinttal számolva 4427 forintra lőtte be a napi, 5410 forintra a heti, 5902 forintba a 10 napos engedélyt. A havi úthasználat max. 9346 forint, a kéthavi pedig 14 757 forint lehet.

***

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. június 14. 16:38
Napi díj 5000-6000 forint lesz személygépkocsinak.
salamonhihii
2023. június 14. 09:35
Ez jó....minden fillérért lehajolnak,pardon beszednek ,üres az állam-közpénzkassza höhöö.. ADÓEMELÉSEK KORMÁNYA Alig több mint egy év alatt legalább 19 adót vezetett be vagy emelt meg az Orbán-kormány....a meglévő 69-ra Pedig Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy ők nem emelnek adókat, azt a baloldal teszi.Államadósság a csúcson ,Orbán megkétés félszerezte amit tudni lehet) - Az EU legnagyobb inflációja nálunk - Az EU legnagyobb maginflációja nálunk. Az EU-ban 5 % velünk együtt - Európa legnagyobb élelmiszer inflációja nálunk - Európa legnagyobb banki alapkamata nálunk. - Az EU 20 legszegényebb régiójából 4 nálunk van. Mi 7 régióra vagyunk osztva. 1 éri el az EU-s átlagot. - 1 000 000 lakosra a legtöbb covid halott... ez tk népírtás - Minden környező országban olcsóbb a benzin mint nálunk - az osztrákoknál is - 2022-ben az EU-ban a HUF vesztett legtöbbet az értékéből. (14 %) - Nálunk vannak az EU-ban majdnem a legalacsonyabb bérek ... a majdnem legnagyobb adókkal. - Az EU-ban csak nálunk volt üzemanyaghiány. - Mi vagyunk az egyetlenek akiktől az EU visszatartott és elvont pénzt. - Mi vagyunk az EU legkorruptabb putrija. - indokolatlanul magas a benzinár - a nyugdíjas infláció 27+ % miközben az emelés 15 % - 450 körzeti orvosi praxis betöltetlen, - kórházi osztályokat kell bezárni mert nincs orvos (szülészetek) - eminensből utolsó előtti az EU-ban. - a csürhe horda miatt a fiatalok inkább külföldre mennek. - Eurostat: A magyar infláció sokkal nagyobb, mint a többi régiós országban és duplája az uniós átlagnak ( a többiek biztos nem vették észre, h háború van) - az 'EU legélhetőbb országa' project elhalasztva az elmaradó EU-s ingyen pénzek miatt ... azaz dől a putri: "De ők legalább tudnak kormányozni ..." (hahahahahahahahahaha)
Osztap Bender
2023. június 14. 09:27
Emlékeztek az óriási kék táblákra az épülő autópályák mentén? AZ ÖNÖK PÉNZÉBŐL ÖNÖKNEK ÉPÍTJÜK Nos ezúttal is "sikerült" betartani a hangzatos ígéretet, kormányoktól függetlenül.
kujon
2023. június 14. 00:12
Erősen jó volna ez, főleg, ha tényel arányosan lesz olcsóbb és nem harácsolni akarnak ezzel is.Kifejezetten fáj, mikor valami nyúlfarknyi országon átautózik az ember másfél óra alatt pl Tirpákia (Szlovákia), Győr felől Brno felé, vagy akár a cseheken ugyanez Pozsony felől Drezda felé és meg kell venni a 10 naposat... Oké, nem vág a földhöz, de rühellem a pocsékolást. :D Legyen az egynapos a heti vagy 10 napos összegének az ötöde, és az ember mindjárt sokkal szívesebben fizeti ki. És igen, a megyematrica az jó dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!