Elakadt a Budapesti Lakógyűlés, lassan érkeznek ki a szavazási kódok

2023. június 07. 15:34

Elképzelhető, hogy kitolják a szavazás határidejét – nyilatkozta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Telexnek.

2023. június 07. 15:34
null

Még mindig nem fejeződött be a szavazókódokat tartalmazó 1,4 millió levél terjesztése, így elképzelhető, hogy meghosszabbítják a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akciószavazási határidejét – nyilatkozta a Telexnek Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.

Négy kérdésben nyilváníthatnak véleményt a budapestiek, de az online szavazáshoz először postai levélben meg kell kapniuk a szavazókódot. Csakhogy a levelek terjesztése jelenleg még folyamatban van több városrészben: a II., III., VII., XI., XII., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII kerületben, a szavazás viszont eredetileg június 11-én zárulna, azaz

már csak néhány nap van a lezárásig.

Arra a kérdésre Kiss Ambrus nem tudott válaszolni, hogy a hátralevő 13 kerületben mikor fejeződik be a levelek kézbesítése, arra pedig szerinte nem érdemes egzakt számot mondani, hogy eddig hányan szavaztak, amíg nem zárul le a terjesztés. Összesen 1,4 millió fővárosinak küldenek levelet, aminek százmilliós költsége volt – egy levél 72 forintba került –, szerinte a szavazás költsége fajlagosan is eltörpül például az utolsó Nemzeti Konzultációhoz képest, ahol egy levél 337 forintba került.

Nyitókép: Trenka Attila/Mandiner

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik