Elakadt a Budapesti Lakógyűlés, lassan érkeznek ki a szavazási kódok

2023. június 07. 15:34

Elképzelhető, hogy kitolják a szavazás határidejét – nyilatkozta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Telexnek.

2023. június 07. 15:34
null

Még mindig nem fejeződött be a szavazókódokat tartalmazó 1,4 millió levél terjesztése, így elképzelhető, hogy meghosszabbítják a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akciószavazási határidejét – nyilatkozta a Telexnek Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.

Négy kérdésben nyilváníthatnak véleményt a budapestiek, de az online szavazáshoz először postai levélben meg kell kapniuk a szavazókódot. Csakhogy a levelek terjesztése jelenleg még folyamatban van több városrészben: a II., III., VII., XI., XII., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII kerületben, a szavazás viszont eredetileg június 11-én zárulna, azaz

már csak néhány nap van a lezárásig.

Arra a kérdésre Kiss Ambrus nem tudott válaszolni, hogy a hátralevő 13 kerületben mikor fejeződik be a levelek kézbesítése, arra pedig szerinte nem érdemes egzakt számot mondani, hogy eddig hányan szavaztak, amíg nem zárul le a terjesztés. Összesen 1,4 millió fővárosinak küldenek levelet, aminek százmilliós költsége volt – egy levél 72 forintba került –, szerinte a szavazás költsége fajlagosan is eltörpül például az utolsó Nemzeti Konzultációhoz képest, ahol egy levél 337 forintba került.

Nyitókép: Trenka Attila/Mandiner

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. június 09. 09:03
Keresem a hivatalos oldalon, de semmit nem lelek. https://www.valasztas.hu/nepszavazasok Adna valaki egy élő linket, ahol kiderül mitől tekinthető érvényesnek ez a kezdeményezés?
Zolt
2023. június 08. 20:29
Szerintem ezek a libsik fordítva működnek,pont mint a mások szexulális érdeklődésüket tekintve.(hirid komcsi?) Nézzük az aláirt szerződést. Kap pénzt lánchíd felújításra,miután átadta a teljes járműforgalom részére. Jónapot ennyi. Ugyanez látszik a tanár tüntetésen is. Erre most azt találja ki ,hogy a híd a budapestieké! Ez akkor lenne igaz,ha az összes hídra vonatkoztatná. Így csak egy szarkeverés. Ha csak kis részben is az emberek érdekeit néznék,már rég csak troli járhatna pesten szerintem. A híd szerepe a közlekedést szolgálja. Persze ha igény van rá kell egy gyalogos híd is. Ez viszont valóban csak a budapestiek akaratán kell múljon,és kizárólag rájuk tartozik.
nyugalom
2023. június 07. 20:47
Keretik a kukaba dobni!
chief Bromden
2023. június 07. 17:14
Ez a pojáca bármihez nyúl szarrá válik. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!