Rendőröket hívtak egy kerti partira hangoskodás miatt, könnygázos oszlatás lett a vége

2023. június 27. 20:08

Egy borsodi településen legalább 30 résztvevővel családi rendezvényt tartottak.

2023. június 27. 20:08
null

2023. június 21-én este egy borsodi településen legalább 30 résztvevővel családi rendezvényt tartottak, ahol csendháborítás miatt rendőri intézkedés történt. Mivel a hatóság megjelenését több ittas jelenlévő sérelmezte, a szabálysértés továbbfolytatásáról szóló újabb bejelentésre már megerősített rendőri erő érkezett a helyszínre – számolt be az Ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint az ingatlanban lakó, harmincas évei elején járó nő az agresszív tömeg bátorítása mellett az intézkedő rendőrökkel szemben támadólag lépett fel. Megragadta az egyik rendőr ruháját, rángatni kezdte és azt kiabálta nekik, hogy „ide nem jöttök be”,

miközben a férje a kaput belülről rugdosva fenyegette a rendőröket.

A rendőrök előállítás céljából a szolgálati gépkocsi irányába indultak a nővel, amit az ingatlan udvarán tartózkodó erősen ittas, körülbelül húsz fős tömeg próbált megakadályozni. A megalapozott gyanú szerint különböző tárgyakat kezdtek a rendőrök irányába dobálni, majd őrjöngve indultak meg feléjük azt ordibálva, hogy: „megdöglötök, megölünk benneteket!”.

A hivatalos személyek könnyfakasztó gáz alkalmazásával tudták csak a támadókat távol tartani maguktól, akik közül többen bokszolóállást felvéve a rendőrök felé ütöttek és rúgtak, társaik támogató biztatása mellett. Pár óra elteltével továbbá az egyik ittas férfi és három hozzátartozója az intézkedés miatt kérdőre akarta vonni a rendőröket, ezért személygépkocsival a rendőrkapitányság épületéhez mentek.

***

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakislovacska
2023. június 29. 17:15
Ó! Most mondjátok meg! Méghogy nem tudnak újságot írni az újságírók! Hát le lehetett volna ezt írni szebben,költőibb módon? Gondosan kerülve azt,amit úgy nevezünk,hogy VALÓSÁG?!
Osztap Bender
2023. június 28. 16:46
"Aki rendőrre kezet emel, annak el kell törni a kezét." Idézet Tonhauser László volt rendőrezredestől, a cigány vonal volt vezetőjétől. Akkor még létezett cigánybűnözés, a rendteremtésben ragyás elvtárs is tevékenyen részt vett, mint gépkocsivezető. Megtörtént? Nem! A "bátor" rendőröknél azért van gumibot, bilincs, fegyver, könnygáz, vipera(?) (gondolom én), hogy a renitens rendbontókat, a rendőrökre támadókat, a közrendet semmibe vevőket a törvény tiszteletére, betartására kényszerítsék, a rendzavarást okozó berendezést helyben összetörjék. Méghozzá úgy, hogy az nekik örökre emlékezetes maradjon. A "törvény betartására késztetés" a fogdában több napig kell, hogy tartson, szóbeli és tettleges magyarázatokkal egyaránt. (Általában 8 napnál nem hosszabb ideig.)
Ati Papa
2023. június 28. 12:06
Még a hetvenes években történt, és az esetet egy szerelő cégnél dolgozó segédmunkás- önkéntes rendőr, ő volt a "zsaru"- mesélte el szemtanúként: Egy Miskolc közeli település kocsmájában a külön helyiségben a helyi nemzetiség nagy bulit csapott. Később az összes magyar vendéget is kizavarták a kocsmából. Akkor még voltak karhatalmisták a Stromfeld laktanyában Miskolcon. Egy osztag méteres gumibottal, pajzsokkal kiszállt egy teherautóval a helyszínre és távozásra szólították fel a tivornyázókat. Ocsmány anyázás életveszélyes fenyegetések után az osztag behatolt és a méteres gumibottal asszonyt, gyereket, férfiakat addig ütötték, míg mindenki nem feküdt a földön. Érdekes módon nem jött az ombudsman, széplelkek szervezete, viszont a mulatozók megtanulták az ETIKETTŐT.
amca
2023. június 28. 11:32
Latin nyelven: Zingarok A Nő Zingarella.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!