Személyesen mutatták meg a diákok Vera Jourovának a tüntetetésekről készült felvételeket

2023. június 03. 09:24

A fiatalkorúak ellen bevetett könnygáz és gumibot megdöbbentették Jourovát.

2023. június 03. 09:24
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin

Személyesen mutatták meg a diákok az Európai Bizottság alelnökének a tüntetetésekről készült felvételeket. Az elmúlt hetek diáktüntetésein az első sorokban álló, könnygázt és gumibotot vállaló diákoknak szervezett találkozót Donáth Anna az Európai Bizottság alelnökével, Vera Jourovával, aki személyesen leült velük egy asztalhoz, hogy meghallgassa őket. A magyar oktatás súlyos válságban van, ezt a diákok személyes beszámolókkal is alátámasztották az Európai Bizottság alelnökének.

A diákok tapasztalatai az oktatás helyzetéről, illetve a tüntetéseken a fiatalkorúak ellen bevetett könnygáz és gumibot megdöbbentették Jourovát, még úgy is, hogy a Bizottság egyébként elég szorosan nyomon követi, mi zajlik Magyarországon. Jourová biztosította a diákokat az Európai Bizottság támogatásáról, és arról, hogy ahogy a magyar kormány korábbi jogsértéseit, úgy az elmúlt hetek eseményeit is részletesen ki fogják vizsgálni.

Donáth Anna arra kérte a Bizottságot, hogy kössék a magyar oktatás reformjához az EU-s pénzek kifizetését. A következő időszakban a Momentummal azon fogunk dolgozni, hogy Európával közösen vegyük rá a magyar kormányt az oktatás válságának sürgős megoldására.”

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik