Megint kapufa lett a baloldali hergelésből, fotók cáfolják az ellenzéki értesüléseket

2023. június 02. 18:37

A katonák kiképzése számukra prioritás – szögezte le a Magyar Honvédség.

2023. június 02. 18:37
null

Az elmúlt napokban attól volt hangos a baloldali sajtó, hogy híresztelések szerint megalázták a honvédségi sofőröket egy kiképzésen, illetve arról is írtak, hogy ezért feljelentették Böröndi Gábort. A hírek szerint a feljelentés alapja egy május 5-én Szentendrén tartott állománygyűlés volt, az, amely miatt Vadai Ágnes, a parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának DK-s tagja írásbeli kérdéssel fordult a miniszterhez.

A tárca határozottan cáfol

A honvédelmi minisztérium azonban már korábban, a hvg.hu-nak nyilatkozva is azonnal cáfolta a vádakat, valamint közölte: Böröndi „május 5-én gyakorlatot rendelt el, amellyel a Magyar Honvédség összehaderőnemi képességét kívánta felmérni", és ennek során a „kiképzési feladatban 600 ember és több mint 200 műszaki eszköz vett részt”.

Mint írták: „a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint helyettese, mint a legkiválóbb tábornokok irányítják a haderőt, a katonák kiképzése pedig számukra prioritás.

Fotók is előkerültek a kiképzésről

A BENNFENTES megszerzett néhány képet is az említett kiképzésről, amelyekből a lap szerint kiderül: a táborfalvi kiképzésen résztvevő sofőrök  rendes kiképzést kaptak.

A Magyar Honvédség  közleményében tudatta, hogy a vezetésének egyik kiemelt feladata, hogy felkészült, harcképes állapotba hozza a honvédség állományát. Háborús veszélyhelyzet esetén a hadsereg minden tagja behívható, részükre gyakorlat elrendelhető. Egy gyakorlat lehet betervezett és váratlan, utóbbit semmi nem tiltja, a szolgálati szabályzat a szóbeli parancs intézményét is ismeri – áll a HM közlésében.

A minisztérium szerint „a parancsnoki gépjárművezetőkre ugyanazon elvárások és kötöttségek vonatkoznak, mint az állomány többi tagjára. A beosztásuk ellátásához szükséges képességeket kiképzés útján szerzik meg, erre ebben az esetben egy többnapos harcászati felkészítő foglalkozáson került sor, a 600 ember és több mint 200 eszköz közreműködésével végzett Kék Villám gyakorlat keretében.”

Forrás: BENNFENTES
Forrás: BENNFENTES

A BENNFENTES megszerezte a kiképzés utáni összesítő jelentést is: ebből kiderült, hogy a kiképzésen részt vett sofőrök 90%-a pozitív élményekkel távozott.

***

Nyitókép: Bennfentes/Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik