NOB-elnök: Magyarország csodálatos olimpiai rendező lehet

2023. június 08. 22:35

Thomas Bach szerint „Magyarország rekordot állított fel a sikeres nemzetközi versenyrendezések terén”.

2023. június 08. 22:35
null

Novák Katalin köztársasági elnök lausanne-i látogatása kapcsán a Nemzeti Sport és Sportrádió lehetőséget kapott arra, hogy exkluzív interjút készítsen Thomas Bach NOB-elnökkel. 

Csisztu Zsuzsa a sportvilág aktuális témáiról és Budapest olimpiai rendezésének esélyeiről is kérdezte Bachot. A NOB-elnöke ezek mellett összefoglalta azt a nemrég lezajlott hivatalos látogatást is, amelyen jelen volt Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalinnal, a MOB elnöke, Gyulay Zsolt és a NOB-tag Gyurta Dániel is. Bach szerint ez egy „barátságos, egyben gyümölcsöző találkozó volt, az olimpiai mozgalomban nagyra értékeljük Novák Katalin köztársasági elnökasszonyt. 

– hangsúloyzta.

Majd azzal folytatta, „igazán jól értesült az olimpiai eredményeket illetően, és nagyszerű támogatója a magyar sportolóknak. Ez megalapozta azt, hogy olyan témákról beszéljünk, mint a 2024-es olimpiai játékok, az erős magyar csapat felkészülése az olimpiára. Természetesen a feszült nemzetközi politikai helyzetről, s annak a sportra is gyakorolthatásáról is beszéltünk.”

„Magyarország rekordot állított fel a sikeres nemzetközi versenyrendezések terén”

A NOB-elnöke arra a kérdésre, hogy van-e esélye Magyarországnak arra, hogy nyári olimpia házigazdája legyen, azt felelte, „Szerintem Magyarország rekordot állított fel a sikeres nemzetközi versenyrendezések terén az olimpiai sportágakban. Ha jól tudom,

 ami valószínűleg olimpiai csúcs, messze mindenki mást megelőzve. Ezen versenyek közül jó néhányat láttam, sikeresek voltak, a magyar emberek sport- és vendégszeretetéből, valamint a hatékony szervezőmunkából egyaránt profitálunk.”

Thomas Bach ezután hozzátette, „ha a NOB szempontjából nézem, az Agenda2020 program forradalmasította, fenntarthatóbbá és költségtudatosabbá varázsolta az olimpiai játékok megrendezését. Jó lehetőségnek érzem, ha ez beleillik Magyarország hosszú távú terveibe. Magyarország csodálatos rendező lehet, de

Ha ez megvan, mindenki elégedett lenne az olimpiai mozgalomban” – hangzott el az interjúban.

A teljes beszélgetést ITT olvashatják.

A nyitóképen: Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. Fotó: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik