Közleményben állt ki a Százak Tanácsa Böjte Csaba mellett

2023. június 18. 18:42

A Százak Tanácsának Böjte atya is tagja, kinek munkáját elsőként ismerték el a Haza Embere oklevelükkel.

2023. június 18. 18:42
null

Közleményt juttatott el a Pesti Srácokhoz a Százak Tanácsa. Mint írták, a több mint negyedszázada működő, „markánsan nemzeti elkötelezettségű” civil szervezet ügyvivője, az olimpiai bajnok kenus Foltán László megkeresésére közölték azt a hivatalos kiállást, amellyel a Százak Tanácsa támogatja a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjét, Böjte Csaba ferences szerzetest.

A Százak Tanácsa hivatalos közleményének szövegét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

„Böjte Csaba testvér a Százak Tanácsának tagja, akinek gyermekmentő munkáját elsőként ismertük el »a Haza Embere« oklevelünkkel. Örömmel fogadtuk a Béke Nobel-díjjal való elismerés javaslatot, a Magyar Művészeti Akadémia, s az EMKE kitüntetését. Csaba testvér minket »a bizalom és remény csapatának« tekint, s mi szavaira Krisztus követő magyarként, lelki testvéreként figyelünk.

A Százak Tanácsa nevében: Foltán László ügyvivő és Szijártó István tiszteletbeli elnökök”

Ahogy arról a Mandiner is többször hírt adott, jogerősen, gyermekek szexuális bántalmazásáért 28 év letöltendőt kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány volt nevelője.

Ezzel kapcsolatban a szervezet vezetője, Böjte Csaba megjegyezte: „az ítélet megvolt, a törvényszék a magányos bűnelkövetőt elítélte, mi végig együttműködtünk a hatósággal, amely se engem, se egyetlen munkatársunkat nem vádolt meg!”  

***

A Százak Tanácsa egy, a Magyarok Világszövetségében fogant ötlet alapján 1997-ben alakult százötven civilszervezet kétezer-ötszáz ajánlásából a legtöbb szavazatot kapott száz személyből. Alapító-elnöke Fekete Gyula, ügyvivője Szijártó István. A soros elnökség – öt tag – évente változik.

Célja stratégiai elemzések készítése, állásfoglalások és ajánlások megfogalmazása a nemzeti sorskérdésekről. Az egységes magyar nemzet nyelvi, kulturális, történelmi értékeinek őrzésére, érdekeinek védelmezésére vállalkozik, igyekszik a nemzet lelkiismeretévé válni. Azokkal a kérdésekkel foglalkozik, melyeket tagjainak 85–90 százaléka a legfontosabbnak tart. Részt vállal az oktatás, elsősorban a felsőoktatás, a népegészségügy, a hitélet, a nemzeti és egyetemes értékeket is őrző kultúra terjesztésében is.

Jelenlegi taglistája ITT érhető el.

***

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. június 29. 06:25
"Atyátoknak se hívjatok senkit e földön, mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van!" (Jézus) Bántalmazó kapcsolatban élő embert én nem hívok atyának. Akkor sem, ha letagadja a titkos kapcsolatát. Böjte egy hazug ember, aki képmutató, egy képet mutat, hogy ő egy szent, meg gyermekmentő, közben titkos szeretője van, akit durván megaláz, a gyermekeket is alázzák, némely nevelő a szájukba hugyoz, a másik nemi erőszakot követ el, amikor nincs kint a TV persze. Ha kint van a TV, akkor mosoly és szeretet van, ha elmegy a stáb, akkor folytatják az előbbi mocskos bűneiket. A gyermekek is eltanulták ezeket a dolgokat, egymást is abuzálják, bántalmazzák a mosdóban, a hálószobában a vizsgálatok szerint.
Sámson
2023. június 29. 05:59
A római katolikus líceumban végzett derék katolikus, Kedves Szabolcs tíz éven át az árva gyerekek szájába pisált. Szexuális játékszernek tekintette őket. 36 kisfiút rontott meg a bírósági nyomozás szerint. Abban egyetértünk, hogy ez tényleg nem nvezhető gyermekmentésnek. Nem sokkal több, hanem sokkal kevesebb.
zsolti123
2023. június 26. 02:13
Amit Böjte atya harminc éve "csinál", sokkal több, mint gyermekmentés (videó) https://pestisracok.hu/amit-bojte-atya-harminc-eve-csinal-sokkal-tobb-mint-gyermekmentes-video/ --- Petíció indult Böjte Csaba mellett, közben az RTL Klub is beszáll a szerzetes elleni hadműveletbe https://pestisracok.hu/peticio-indult-bojte-csaba-mellett-kozben-az-rtl-klub-is-beszall-a-szerzetes-elleni-hadmuveletbe/ --- Hangfelvételek, üzenetek sora igazolja: hamis vádakkal akarja szétmarcangolni Böjte atyát a balliberális gépezet https://pestisracok.hu/hangfelvetelek-uzenetek-sora-igazolja-hamis-vadakkal-akarja-szetmarcangolni-bojte-atyat-a-balliberalis-gepezet/ https://magyarjelen.hu/bizonyitekok-vannak-ra-hogy-a-bojte-elleni-tamadasok-hamisak/ ---
Sámson
2023. június 22. 17:08
Böjte Csabára a Százak Tanácsa "Krisztus követő" emberként tekint. Én nem tudok egy nevelőnőjével évekig titkos és bántalmazó szexuális kapcsolatban élő emberre Krisztus követőjeként tekinteni. Krisztusnak nem volt titkos szexuális kapcsolata, és pláne nem élt bántalmazó kapcsolatban. Böjte szerzetes körül több pedofil elkövető is volt, az ügyeket nem hitte el, eltussolta. Így fordulhatott elő az a tragédia, hogy egy lányt Böjte intézményvezető haverja évekig nemi erőszakolta az intézményben. Egy másik nevelő, aki nem kívülálló, hanem katolikus teológiai líceum van végzett, K Szabolcs, a gyermekeket 10 éven keresztül szexuálisan megrontotta, alázta, a szájukba vizelt, orális szexre kényszerítette a kisfiúkat. Bántalmazó és alázó légkör alakult ki a Böjte féle árvaházakban, ez a vezető szerzetes vakságát és alkalmatlanságát is mutatja. Mondanám, hogy Böjtében a jó szándék megvan a gyermekek felé, ha a fonnyadt almás hasonlatával nem leplezte volna már le saját magát, tudniillik szerinte az a gyermek, aki egy nemi erőszakon nem tud könnyen túllépni, az gyenge, és eltapossák, mint a fonnyadt almát. A gyöngébb nem felé mondott hasonlatai (kb. vegyél nekik ruhát a turkálóból, egyből örülnek, egyszerűek!) szintén nem Krisztust idézik, hanem inkább egy faragatlan, mondhatni kőbunkó embert mutat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!