Schiffer Karácsony főpolgármesterségéről: Nem kell hülyeségeket és nem kívánt dolgokat ígérgetni (VIDEÓ)

2023. május 28. 10:40

Az ügyvéd az M3-as metró öt és fél év utáni átadása kapcsán leszögezte, „tősgyökeres budapestiként én ezen csak nevetni tudok”.

2023. május 28. 10:40
null

Schiffer András és Vona Gábor a Spirit FM Bennfentesek című műsorának voltak a vendégei. Amikor az M3-as metró öt és fél év utáni átadására terelődött a téma, Schiffer leszögezte:

Elmondta, hogy olyan még Demszky Gábor időszakában se volt, hogy ne tudott volna felmutatni olyan beruházást, amit ő kezdett el. „Karácsony Gergely mostanáig – és már nem sok van hátra, ugye pont egy év, azt hiszem –, egyelőre semmi ilyesmit nem tud elmondani, hogy mit kezdett el.” Schiffer elmondta, hogy az M3-as metrót még Tarlós István kezdte el, majd hosszasan felsorolta, hogy mik voltak a problémák a felújítás kapcsán.

A budapesti „lakógyűlés” kapcsán elmondta, hogy ő bőven meg lenne elégedve azzal a tisztességes tájékoztatással, hogy „amikor meccsre akarok menni egy szombat este a Fáy utcába, akkor működik-e a hármas metró vagy ki kell mennem a metrópótlóhoz”, és állítása szerint ezt a tájékoztatást a Fővárosi Önkormányzat az elmúlt években nem adta meg. 

Ezek után vette védelmébe Karácsonyt Vona

Vona Gábor kifejtette, hogy meglátása szerint egyik előző főpolgármester sem volt annyira beszorítva, mint Karácsony Gergely. Mint mondta, nem csak arra gondolt, hogy „a kormány elképesztő nyomás alatt tartja a fővárost”, hanem a DK-ra, 

a volt jobbikos szerint. „Én nem vagyok benne biztos, hogy a DK középtávú stratégiai terveiben egy sikeres Karácsony Gergely szerepel” – tette hozzá.

Két dologban vitatkozott ennek kapcsán Schiffer: „én úgy emlékszem, hogy Demszky Gábor szinte soha nem kormányzott úgy Budapesten, hogy neki tiszta SZDSZ-es többsége lenne Budapesten”, másrészt „egy dolgot felejtesz el: nem kell hülyeségeket és betartani nem kívánt dolgokat ígérgetni [...] utána nem kell csodálkozni az elszámolásnál”. Ide felsorolta a beígért légkondicionált metrókocsikat és a Városház-park felújítását.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik