Bemutatta a rendőrség a legújabb traffipaxok titkait

2023. május 17. 11:20

Az új eszközök sokkal inkább rejtve lesznek az autósok előtt.

2023. május 17. 11:20
null

A vezess.hu portálon bemutatták a rendőrség TraffiCapture TC-108 elnevezésű legújabb, minden korábbinál modernebb és jobb sebességmérőjét. A portál szerint az eszközöket még nem használták élesben, pár hét múlva vetik majd be őket országszerte az egyenruhások. Az új szupertraffipaxokat legnagyobbrészt

álló, vagy még inkább a forgalomban közlekedő rendőrautókba szerelik majd,

és így használják a gyorshajtók lefülelésére. „A rendőrség végig részt vett a fejlesztésükben” – mondta a készülékekről Óberling József, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője. A TraffiCapture-ökben amerikai lézertechnológia működik, az eszköz a sebességmérés mellett szimpla videófelvételre is képes (a gyorshajtásokról eleve készül mozgókép és fotó a mérés mellett), és természetesen van rajta GPS-es térkép.

230 méter távolságig mér

Az új műszer 230 méter távolságig képes hiteles mérésre és képfelvételre. Óberling szerint „ez a ma elérhető technika csúcsa, amely három tized másodpercenként ezer mérést képes végezni, ennek az átlaga a mért és kijelzett adat”. A portál szerint a 40 darab új sebességmérő a rendőrautós használat miatt

sokkal inkább rejtve lesznek az autósok előtt,

mint a most őket pár másodpercnyi lassításra kényszerítő fix VÉDA-traffik. Ezzel a 40 új készülékkel együtt az év második felében összesen immár 595 darab traffipax működik majd az országban. 30 darab meglehetősen régi, de felújított FÁMA készülék, 365 fixen rögzített sebességmérő és 160 mobil, ARH-készülék.

Nyitókép: illusztráció / Sóti Tamás/MTI

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2023. május 17. 17:48
Csak egy kérdésem lenne, miért csak az autósokat ellenőrzik egy esetleges balesetnél? Az utak minőségével soha nem foglalkozik a rendőrség. Sajnos útjaink minősége miatt szinte lehetetlen a biztonságos közlekedés. A rendőrség sem azért van hogy gondolkodjanak. Elég ha lőni és büntetni tud.
Dr. Greta Grünberg
2023. május 17. 17:32
A CO2 kibocsátást is mérni kellene!
kaltran
2023. május 17. 16:12
AZ autópályán kb. 150-170-el hagy le az esetek többségében rengeteg autó. Ezeket a büdös életben senki nem fogja tudni megállítani és megbüntetni. Ők tudják (hol van traffipax) merik, teszik. Tapasztalatom szerint a világ működésképtelen már rég óta és mindenhol. Csak a lendület, a lendkerekek visznek tovább. Szinte véletlen, hogy létezik még emberiség.
kujon
2023. május 17. 16:06
Szondázunk és mérünk.Ez nagyon megy nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!