Továbbfejlesztett helyfoglalási rendszert tesztel a MÁV

2023. május 31. 14:14

Egyelőre tesztjelleggel segíti az új rendszer mozi vagy színházi ülésrendhez hasonló módon az ülőhely kiválasztását a vonatokra.

2023. május 31. 14:14
null

Úgynevezett grafikus helyfoglalási rendszert tesztel a MÁV-START – derült ki a vasúttársaság közleményéből. A kocsiábrán kiválasztható ülőhelyfoglalási rendszer az ELVIRA internetes jegyváltási felületen érhető el a vásárlási folyamat részeként.

A tesztelési fázisban elsőként a június 16-ig tartó előszezoni időszakban a Déli pályaudvar és Keszthely közötti Balaton InterCity-k, valamint a Szob és Fonyód között közlekedő Jégmadár expresszvonatokra érhető el. 

A kocsiábrán történő helyfoglalás

nem érhető el a MÁV appból, de hordozható okoskészüléken a böngészővel megnyitott ELVIRA felületen használható a rendszer.

Eddig az utasok a jegyértékesítési rendszerre bízva automatikus helyválasztással, vagy pedig bizonyos helytulajdonságok alapján tudtak ülést választani, például ablak vagy asztal mellé, fülkés vagy termes kocsiba, esetleg csendes vagy családi fülkébe, illetve kerekes széknek kijelölt helyre – írták a közleményben. 

A tervek szerint, a vasúttársaság

fokozatosan kiterjeszti a fejlesztést a belföldi InterCity-kre, illetve egyes nemzetközi vonatokra is

– zárult a társaság közleménye. 

Nyitókép: MÁV Facebook-oldala

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. május 31. 17:54
A jövő közlekedési eszköze a korszerű VASÚT lesz. Várjuk a vasúti közlekedés visszaállítását három EU-tagország között: Magyaro.-Szlovénia- Olaszo.- Budapest-Siófok-Nagykanizsa-Ljubjana-Trieszt között NINCS SEMMI KÖZVETLEN vasúti összeköttetés pl. egy EUROCITY NAPPALI vonat, mely 12O km/óra átlagsebességgel közlekedne. Eredetileg tervben volt a Paris-Lyon-Torino-Venezia-Trieste-Ljubjana-Budapest -Kiev gyorsvasút. Ebből valami már elkészült Mestrééig, de a Zöldek állandóan tiltakoznak az alpesi részen az alagút fúrásnál. Magyarországról dél felé nem igen lehet utazni sehova kényelmesen vasóton. ---- Utazhatunk a Holdra, a Marsra, de a 3 EU-tagországban a helyzet még a Monarchia előtti időket sem üti meg. Melyik ország nem akarja ezt a fejlesztést ???
szemlelo
2023. május 31. 15:29
Most, hétvégén már délután nem adtak helyjegyet egyik, Balatonról Budapestre tartó vonatra sem. Pedig volt hely a vonatokon, persze csak egy-kettő. Egy ismerősöm rendszeresen érvénytelen helyjeggyel száll fel a vonatra és kifizeti a büntetést. De még soha sem kellett állva utaznia, mindig volt szabad hely. Szóval valami nem OK a helyjegy-foglalással. A pályaudvaron lévő jegy-automaták pedig sz..t sem érnek. Hiába nyomogatjuk, nem lehet jegyet venni rajtuk. Sokszor csak a negyedik automata enged végig, a jegy megvásárlásáig. Legalább 10 perccel a vonat indulása előtt ki kell érni, mert a négy automata nyomogatásához idő kell. Talán az érintő-képernyő a ludas, túl vandál-biztosra készítették.
Istók3
2023. május 31. 15:29
OFF Ha jól látom, a kép Alsóörsnél készült, a frissen villamosított szakaszon.
lájkbajnok
2023. május 31. 14:57
„ A kocsiábrán történő helyfoglalás nem érhető el a MÁV appból” Miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!