Továbbfejlesztett helyfoglalási rendszert tesztel a MÁV

2023. május 31. 14:14

Egyelőre tesztjelleggel segíti az új rendszer mozi vagy színházi ülésrendhez hasonló módon az ülőhely kiválasztását a vonatokra.

2023. május 31. 14:14
null

Úgynevezett grafikus helyfoglalási rendszert tesztel a MÁV-START – derült ki a vasúttársaság közleményéből. A kocsiábrán kiválasztható ülőhelyfoglalási rendszer az ELVIRA internetes jegyváltási felületen érhető el a vásárlási folyamat részeként.

A tesztelési fázisban elsőként a június 16-ig tartó előszezoni időszakban a Déli pályaudvar és Keszthely közötti Balaton InterCity-k, valamint a Szob és Fonyód között közlekedő Jégmadár expresszvonatokra érhető el. 

A kocsiábrán történő helyfoglalás

nem érhető el a MÁV appból, de hordozható okoskészüléken a böngészővel megnyitott ELVIRA felületen használható a rendszer.

Eddig az utasok a jegyértékesítési rendszerre bízva automatikus helyválasztással, vagy pedig bizonyos helytulajdonságok alapján tudtak ülést választani, például ablak vagy asztal mellé, fülkés vagy termes kocsiba, esetleg csendes vagy családi fülkébe, illetve kerekes széknek kijelölt helyre – írták a közleményben. 

A tervek szerint, a vasúttársaság

fokozatosan kiterjeszti a fejlesztést a belföldi InterCity-kre, illetve egyes nemzetközi vonatokra is

– zárult a társaság közleménye. 

Nyitókép: MÁV Facebook-oldala

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik