Pintér László Suhajdáról: Lesújtva, összetörve állunk itt

2023. május 28. 07:48

A hegymászó jó barátja leszögezte, a háttércsapat a végsőkig elment, hogy megtalálják Suhajda Szilárdot.

2023. május 28. 07:48
null

Pintér László, az expedíció kommunikációs vezetője és Suhajda Szilárd jó barátja az RTL-nek nyilatkozott a hegymászó eltűnése kapcsán. Elmondta, 

elmentek a falig, addig, amíg pislákolt a remény, nem adták fel,

de miután teljesen egyértelművé vált, hogy a serpák nem látják Suhajda Szilárdot a hegyen, abbahagyták a keresést. Megemlítette, hogy a keresőcsapat emberfeletti feladatot végzett, folytatta, nagyon hálásak a segítségükért, a serpák órákon keresztül föl-alá mászkáltak az Everesten, és most az a fontos, hogy biztonságban leérjenek a hegyről.

Helikopteres felderítést terveznek, hogy megtalálják Suhajdát

Kifejtette, hogy vasárnaptól egy helikopteres felderítést terveznek a kettes tábor fölött, hátha sikerül a nyomára akadniuk. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy már nem reménykednek abban, hogy a hegymászó életben van.

Lesújtva, összetörve állunk itt, nehéz szavakat találni” – nyilatkozta Pintér.

Alig tud aludni a hegymászó családja

Pintér nyilatkozott arról is, hogy már öt napja Suhajda családjával van, mindannyian fáradtak, az elmúlt napokban alig aludtak, pedig azért érkezett, hogy együtt szurkoljanak a várhatóan sikeres csúcsmászásnak. „Kiváló hegymászó volt, maximális esélye volt arra, hogy ezt véghez vigye. Nem merült fel kétely bennünk, hogy ha az időjárás jó, meg tudja csinálni. Az időjárás jó volt, de valamiért ez most mégsem sikerült Szilárdnak” – nyilatkozta.

Elmondta, hogy lelkileg megterhelő számára az, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot a legnaprakészebb információkról, hiszen a mászó személyes jó barátja volt. 

[...] Így is ő jutott a legmagasabbra a magyarok közül a Mount Everesten palackozott oxigén nélkül, egy nagyszerű embert vesztettünk el” – jelentette ki.

Nyitókép: Facebook/Suhajda Szilárd 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik