Megirigyelte a román tanárok sztrájkjogait a PDSZ

2023. május 25. 07:50

A szervezet alelnöke szerint lényeges különbség van a magyar és román sztrájkjogok között.

2023. május 25. 07:50
null

Romániában általános sztrájkot hirdettek hétfőn, ami nagyjából 150 ezer pedagógust  és 60-70 ezer főnyi kisegítő személyzetet mozgatott meg országszerte – számolt be az ATV. A médium az Erdélyi Magyar Televízió munkatársától megtudta, hogy keleti szomszédunkban december óta nőtt meg jelentősen a sztrájkoló pedagógusok száma. 

A magyarországi Pedagógusok Szakszervezete szolidaritását fejezte ki a tüntetőkkel, a szervezet alelnöke ugyanakkor azt nyilatkozta az ATV Híradónak, hogy lényeges különbségek vannak a magyarországi és romániai sztrájkjogok között.

„Elég csak arra gondolni, nem tudunk róla, hogy a keleti szomszédainknál ilyen gyalázatos módon korlátoznák a sztrájkot, hogy mellette arra kényszerítenék őket, hogy sztrájk közben dolgozzanak"

– mondta.

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. május 25. 17:50
Ezeknek nem gazsulálni kell, hanem kirúgni őket. Aki nem teljesít, az mehet. Aki viszont jól teljesít és valóban a gyerekek érdekeit néz, azt jól meg kell fizetni és kész! A tüntetgető tanulókat meg ki kell rúgni a suliból, ez régen is így volt. A tanár tanít, a tanuló meg tanul. Egyéb dolguk nincs!
formaegy
2023. május 25. 14:55
A P.Sz. alelnöke most nem áztatja a ....t welness hotelben, hanem lapátol egy kicsit a románoknak, hátha kap egy "bezzeg román szamarat" )))))
miazhogynagyonis
2023. május 25. 14:45
Aki Romániával példálózik, menjen oda élni! Majd meglátja.
Reszelő Aladár
2023. május 25. 13:02
Rövid a lista, amit keleti szomszédunktól lehet irigyelni. Talán a tengerpart az egyetlen. Az összes vagy nem irigylem, vagy valaha a mienk volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!