Orbán Viktor: Nemet kell mondani a migrációra, a genderre, a háborúra

2023. május 04. 10:01

A kormányfő szerint a magyar konzervatív kísérlet azért sikeres, mert mi távolról is megismerjük a marxistákat, itt ültek a nyakunkon ötven évig. A gender és a woke is osztályokra szaggatja a nemzetet; azt hirdetik, hogy az osztály fontosabb, mint a nemzet, és megelőzi a nemzethez tartozást, megelőzi a nemzeti identitást. Összefoglalónk a miniszterelnök 2023-as CPAC-en elmondott beszédéről.

2023. május 04. 10:01
null

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde elején köszöntötte az eseményen részt vevő, szabad világ védelmezőit. Külön köszöntötte Irakli Garibashvilit, Georgia miniszterelnökét, Andrej Babist, a Cseh Köztársaság korábbi miniszterelnökét, valamint Janez Jansát, Szlovénia korábbi kormányfőjét is. A szlovén politikus kapcsán a kormányfő megjegyezte, minél halkabban beszél, annál fontosabbat dolgokat mond. Jó szokásunkká vált, hogy tavasszal Budapestre sereglik a konzervatív világ. A jó szokásból hagyomány lehet, „Budapest mindig szívesen várja önöket” – üzente a CPAC vendégeinek a magyar kormányfő.

Ez teszi fontossá hazánkat

„Magyarország az a hely, ahol nemcsak beszéltek a progresszív liberálisok legyőzéséről, és egy konzervatív, keresztény politikai fordulatról, hanem meg is csináltuk azt” – mutatott rá Orbán Viktor, hozzátéve, hogy mindez 2010-ben kezdődött. A kormányfő kifejtette:

– húzta alá a miniszterelnök. „A magyar sikertörténet azóta is tart: teljes foglalkoztatás, beruházási rekordok, negyven százalékkal kevesebb abortusz, Európa legjobb közbiztonsága, megfékezett migráció és erős nemzeti identitás” – emelte ki a miniszterelnök.

Ez az a veszély, ami a Nyugatot fenyegeti

Alapvető fontosságú, hogy tisztán értsük: mi, magyarok nem támadunk. Mi nem akarjuk megmondani más országoknak, hogy mit gondoljanak a migrációról, a genderelméletről, vagy éppen az európai szuperállamnak

– fogalmazott a kormányfő. „Mi védekezünk, mert a globalista, progresszív elit ránk akarja erőltetni az akaratát. Meg akarja mondani, hogy mit gondoljunk, és hogyan éljünk. A mi szabadságharcunk azért lett fontos a Nyugat számára, mert nemcsak Magyarországot  támadták meg, hanem a szabad világ minden nemzetét”, Európában épp úgy, mint Amerikában – részletezte a kormányfő.

Támadásuk, ez a „nemzetfelemésztő vírus”„a nyugati világ  legsebezhetőbb pontját támadja, és ez a Nemzet. Ez egy nemzetfelemésztő vírus, amely nemzetinket atomjaira bontja, és szétporlasztja” – fogalmazott a miniszterelnök.

Pedig a Nemzet a Nyugat nagy találmánya, de Achilles-sarka is. Ha a nemzet elporlad, a Nyugat elbukik. Haza nélküli emberek ugyanis sohasem lehetnek szabadok, csak a globális elit játékszerei – mutatott rá a kormányfő.

Ezért van veszélyben a nemzet

A Nemzet eszméje a mi különleges nyugati örökségünk, ezért kötöttek vérszerződést a magyarok, ezért szerveztük nemzetté magunkat, ezért csatlakoztunk a nyugati világhoz, és ezért nem tűntünk el a történelem ködében – részletezte a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a nemzet a nyugati világ civilizációs versenyelőnye, ami támadás alatt áll, és a támadás sikeres. A nyugat fejlődése lelassult, sőt elakadt.

Más civilizációk megerősödtek és sok területen túl is nőttek rajtunk, gazdaságilag megelőztek, természeti erőforrások tekintetében „Európa ki van szolgáltatva”, energiahordozókból importra szorulunk, a modern gazdasághoz szükséges, elemi fontosságú nyersanyagok 80 százaléka nem a nyugati országokban található. A Föld népessége nő, a Nyugat népessége csökken. A migráció pedig csak elfedi, de nem orvosolja a bajt. Egyedül katonailag vagyunk még előnyben, ez viszont a katonai konfliktusok irányába tereli a az eseményeket, ez történik ma. Szóval

– részletezte Orbán Viktor.

Ez a célja a woke-nak és a genderpropagandának

A kormányfő beszédében arra is kitért, hogy az illegális migráció lényege a nemzeti közösségek lebontása, egymás mellett élő, de egymással ellenségeskedő csoportokat kreálni, akik soha nem alkotnak egy közösséget, és végül nem alkotnak egy államot se. Ugyanez a célja a woke-mozgalomnak, és a genderpropagandának is – mutatott rá a miniszterelnök.

Mint mondta a woke-mozgalom és a genderpropaganda olyan, mint korábban a kommunizmus és marxizmus volt.

Mesterségesen kisebbségekre szabdalják a nemzetet, hogy aztán viszályt szítsanak a csoportok között. Ez az ő hatalmuk bázisa – részletezte a kormányfő.

A magyar konzervatív kísérlet ezzel szemben azért sikeres, mert távolról is megismerjük a marxistákat, itt ültek a nyakunkon ötven évig, és mert így belátható: a gender és a woke is osztályokra szaggatja a nemzetet, és azt hirdetik, hogy az osztály fontosabb, mint a nemzet, és megelőzi a nemzethez tartozást, megelőzi a nemzeti identitást.

Ezért veszélyes a progresszív külpolitika

A progresszív külpolitika kapcsán a miniszterelnök rámutatott: a progresszív külpolitika mindig háború sodorja az embereket. „Számos ilyen színes forradalmat láttam már. A szabadság jelmondatával indult, liberális, progressízv átneveléssel, emberjobbítással folytatódott, káosz, zűrzavar és magára hagyott országok miatti szégen lett a vége” – fogalmazott a kormányfő.

„Biztos vagyok benne, ha Trump elnök úr lenne az elnök, ma semmilyen háború nem sújtaná Ukrajnát és Európát.

– üzente Donald Trumpnak a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor rámutatott: a progresszívek mindig birodalmi politikát folytatnak, de arra is kitért: jó hír mindenki számára, hogy nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenszerét, itt van Magyarországon. Mindenki számára hozzáférhető, szabadon viheti, kis lokális hangolás kell, és bárhol működik. „A progresszív erők minden variánsa ellen véd, ráadásul mellékhatása sincs, kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét” – fogalmazott a kormányfő. 

Aláhúzta:

„Barátaim, mi megállítottuk a migrációt a határainknál. Betiltottuk a gyermekek szexualizálását és az iskolai genderpropagandát és megalkuvás nélkül dolgozunk a békéért is. A dolog működik. Négyszer nyertünk egymás után. Az emberek érzik, hogy a bőrükre megy a játék. Azt a politikai erőt támogatják, ami az egész nemzetet védi és az ő érdekeit képviseli” – mutatott rá a magyar miniszterelnök. „A demokrácia a progresszív erők legfőbb gyengesége. Itt lehet megfoni őket” – húzta alá. „May the force be with you” – zárta szavait Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Orbán Viktor beszédét itt nézheti vissza:

 

Nyitóképen: Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 385 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. május 04. 21:24
Ez az "Izé" egy miniszterelnök. Vagy pedig egy rohadék szimulációban élünk és minden csak illúzió valójában. Ez az "Izé" is. Ez a lény nem lehet valóság, ez egészen biztos! https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/344988211_1433035180775966_644667729900478143_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=Z2O3jHCvDA0AX96K8iv&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=00_AfBT_GMhkFnaxoaAgKMEkvWAA_9sW3mmEix_l2VSb_BVow&oe=6459540F
becike4
2023. május 04. 19:56
Szerezzetek már egy normális agyturkászt ennek a kettyónak mielőtt megharap valakit,mert fertőző.
akkor ki
2023. május 04. 19:44
Kell még valamit mondani Ildikó? :-)))))
Lajoss
2023. május 04. 14:36
Egy nagy semmi..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!