Osztrák lap: Ferenc pápa tükröt tartott az Orbán-állam elé

2023. május 02. 10:18

A Der Standard szerzője szerint ezt csak az nem vette észre, aki nem akarta.

2023. május 02. 10:18
null

Az osztrák Der Standardban megjelent véleménycikk szerzője szerint a pápa budapesti látogatása során elhangzott mondatai hangvételükben és igazságtartalmukban a „populista” Orbán Viktor kormányának kritikájaként értelmezhetőek. A vasárnapi szentmisén tartott prédikációjában például a szentatya arra kérte a híveket, hogy nyissanak a rászorulók és az üldözöttek felé. A Der Standard szerzője szerint csak az nem értette az Orbán-kormány migrációs politikáját kritizáló üzenetet, aki nem akarta megérteni.

A migráció kérdésével kapcsolatban hozzátette, a pápa látogatása során találkozott a menekültekkel, azokkal, akiket az Orbán vezette Magyarország nem fogad be.

A szerző kitért arra is, hogy a jobboldali kormány és a kormányközeli sajtó 2021-ig kritikus, gyakran becsmérlő kijelentésekkel illette Ferenc pápát, most viszont ennek nyoma sem volt a pápa budapesti látogatása során.

Nyitókép: Simone Risoluti / Vatican Media / AFP

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alaric
2023. május 07. 09:09
Annak az időnek vége, hogy mindent ti, ballib trollok tematizáljatok. Na csá, Benkőhanni!
Alaric
2023. május 04. 08:58
A nickedhez van köze. És nem leánykorit írtam. Tudod, én nagyon PC vagyok.
syphax
2023. május 03. 11:14
Nem "tartott" ő semmiféle "tükröt" SENKI ELÉ--aki iLyesmit lát az VIZUÁLISAN KÉPZELEG..KEZELTESSEN MAGÁT IDEGORVOSSAL. AZ "ITTENI"-FENTI KÉPEN IS NYUGODTAN ÜL ÉS NINCS A KEZÉBEN SEMMI--SEM REÁLIS SEM ÁTVITT ÉRTELEMBEN NINCS!!!
Domokos
2023. május 03. 10:50
Sajnos a csuhás a globalisták csicskája , tehát az ördög csuhássa . Amugy nem is nagyon lehetne egyebet elvárni egy bevándorló hátterü génhibástól mint a migriket fényezze .. Magyarország a magyaroké , van itt már bőven sok génhibás élősködő , többre nincs szükség . Az hogy ez egyeseknek nem tetszik az minket egyáltalán nem érdekel .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!