„Éppen szabadságon vagyok, jó idő is van, szivarom is van, há' miért ne jönnék fel szivarozni ide?” – így bontott kordont a Momentum (VIDEÓ)

2023. május 09. 22:04

A Momentum kiment kedd reggel kordont bontani, a Telex meg levideózta. „Best of!”

2023. május 09. 22:04
null

A Momentum – Hadházy Ákossal kiegészülve – kedden reggel ismételten kordont bontott a Miniszterelnökség előtt. A Telex most is kiment forgatni, a megszólaló momentumos aktivisták legérdekesebb gondolataiból válogattunk egy csokorra valót:

„Azt gyakorolták, hogy hogyan legyen a mai menet?” – tette fel a kérdést a narrátor, Lengyel-Szabó Péter. „Hát, a gyakorlás az túlzás! De nyilván készültünk arra, hogy folyamatosan erősítették meg ezt a kordont” – válaszolja Hajnal Miklós, a Momentum képviselője. 

„Nekem nagyon sokan jöttek oda, hogy elismerjék, hogy ez egy bátor és egy fontos akció” – fejtette ki Tóth Endre, a Momentum másik képviselője. Hozzátette: „egy olyan ellentmondásra világítunk rá, ami tényleg az ő hazugságuk”.

„Reggel fölkeltem, bekapcsoltam a netet, nézem, hogy Gulyás Balázs élőzik, ugye valami történik. Éppen szabadságon vagyok, jó idő is van, szivarom is van, há' miért ne jönnék fel szivarozni ide? S akkor ez egy szép környék, és följöttem szivarozni” – fejtette ki ottlétének az okát egy, az egyébként lezárt területen szivarozó férfi. „A dominikai szivar máshol nem esne ilyen jól” – válaszolta arra a kérdésre, hogy milyen érzés a lezárt területen pöfékelni.

„Polgári kötelességemnek érzem, hogy a politika ellen felálljak most, a politikán belül és ugyancsak mint személy, én ezt elfogadhatatlannak találom, ami történik, mind a tanárokkal, mind pedig a politikai életben” – fejtette ki a fiatalember, ülve. Hozzátette, szintén ülve, hogy „nem tudom mondani, hogy optimista vagyok azzal, hogy mekkora hatást fogunk ezzel elérni, de még hogyha nem is fogunk nagy hatást elérni, hiszek abban, hogy meg kell tenni és merni kell felállnunk”.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Freeször
2023. május 10. 20:45
Nagyon KÉREM a hatóságot h. hagyják békében ücsörögni ezeket a momentumos hülyéket. Ne cipeljék a b..i seggüket sehová. üljenek csak addig míg egy lóbogár a seggükbe nem mászik. Hátha jót tesz nekik a Lóbogár urológia.
Aerion
2023. május 10. 09:58
Ja, de hogyha demokratikusan pofán basznák, jó igényesen, lehet másképp gondó'ná. : D
zakar zoltán béla
2023. május 10. 08:20
Buta-beképzelt tahók.
Mátyás01
2023. május 10. 08:15
Ha elbontanák a kerítést utána mi lenne a következő lépés, bemennének a Karmelitába? Ha más országban csinálnának ilyet, pl a fehér ház kerítését bontanák el, hogyan lépne fel az ottani rendőrség?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!