Előkerült egy felvétel, amin az látszik, hogy a Momentum elnöke tolja a tömeget a rendőrsorfalra

2023. május 20. 18:03

A baloldali politikusok aktív közreműködésével zajlott a péntek esti jogellenes gyülekezés.

2023. május 20. 18:03
null

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, pénteken diákszervezetekkel tüntetett a baloldal Budapesten, majd a tüntetők egy része a Fidesz-székházhoz vonult.

A rendőrségi közleményekből kiderült, hogy a Lendvay utcában a jogellenes gyűlés „agresszív résztvevői különböző tárgyakkal dobálták meg a rendőrsorfalat. A tüntetők vascsavarral is dobáltak. „A tüntetők lökdösni, tolni kezdték a rendőrsorfalat, és megpróbálták áttörni azt, közben palackkal is dobáltak. A rendőröket folyamatosan verbálisan és tettleg provokálták.”

 A Metropol munkatársai által készített felvételen látható, ahogy Gelencsér igyekszik rátolni az előtte állókat a rendőrsorfalra.

A portál szerint már a tömegben cédulákat osztogattak, hogy a bejelentett tüntetés után „akció” lesz a Fidesz-székháznál, ahol a Momentum politikusai már a kezdet kezdetén közvetlenül a rendőrök előtt sorakoztak.

 

Nyitókép: képernyőkép

 

 

 

Összesen 353 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. május 22. 12:19
No most ilyen esetben egy bátor hatalom még bátrabb valakije (ne a portásra gondoljunk, hanem például a pártelnökre) kijön a védett épületből személyi biztosítójával, elparancsoltatja a droidokat a környékről tisztes távolságra és emberi hangon, közvetlen közelről beszélni kezd a félrevezetett, felheccelt gyerekekkel. /Ilyet megtett 1956-ban Kopácsi Sándor rendőrezredes, budapesti főkapitány. Kiment gyalogosan a rájuk lövöldöző felkelők közé testőrével, felállt egy székre és megszólította emberi hangon a fegyveres(!) felkelőket. És láss csodát, a fiatalok abbahagyták a lövöldözést, tárgyalásba kezdtek a rendőrséggel, a "csata véget ért", megegyezés született. Ettől kezdve Kopácsinak komoly tekintélye lett./ Persze ehhez igen nagy bátorság, magabiztosság, beszélő készség és nem utolsó sorban politikai akarat is szükséges. A tisztességes, bátor kiállásnak általában igen pozitív eredményei vannak ilyen esetekben. Viszont ha ez sem vezet eredményre, a hatalomnak erőt kell mutatnia. Nem feltétlenül a gyerekeknek, hanem az uszítóknak el kell látni a baját és kivonni őket a "forgalomból" jó időre. Nos úgy tűnik a mai hatalomnak sem ilyen embere, sem politikai akarata nincs a megoldásra.
OrangeIsTheNewBlack
2023. május 21. 12:33
1 ember (!) tolja a tömeget. aha .
világbéka
2023. május 21. 11:08
Pankotai Lili anyja az ellenkezőjét hazudja: Kata Lépold Tegnap borzasztó dolgok történtek. A rendőrök elkezdték minden ok nélkül nyomni a tömegre a gyerekeket. Miközben sok ezer ember nyomta előre a tömeget. Az első sorokban volt, aki nem kapott már levegőt a szorításban, és könyörgött a rendőröknek, hogy emeljék ki, mert megfullad. A rendőrök, pedig cinikusan reagálva, szándékosan mégjobban nyomták tovább. Majd a gyerekek közt voltak, akik már elestek az óriási nyomástól, és egymásra esve taposták egymást. Itt is kérték a rendőröket lépjenek vissza, mert nehogy valakit eltapossanak. A reakció! Nevetve, tudatosan mégjobban nyomták rá a gyerekeket a földön fekvő társaikra, akiket tapostak már. A felvételen jól látszik, ahogy a rendőrök provokálják a gyerekeket. Gyere üss meg, gyere üss meg, hangzik a rendőr szájából. Vajon milyen utasításokat kapnak ezek a rendőrök a hatalomtól??? Tudod minden megosztásoddal részesévé válsz a változás megteremtésének. Köszönjük https://www.facebook.com/kata.lepold/videos/737759058033318
syphax
2023. május 21. 10:53
Momentumosok! Kapjátok be az apátok hóttkóros faszát, oszt' élvezzetek el rajta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!