A vezetésről, vezetőképzésről lesz konferencia az MCC-ben

2023. május 23. 17:41

A május 31-i eseményen elismert szakemberek, nemzetközi hírű előadók inspiráló gondolatai szélesítik az érdeklődők vezetésről alkotott képét.

2023. május 23. 17:41
null

A vezetőképzés aktuális kihívásairól, trendjeiről és új dimenzióiról tart nagyszabású, előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel fűszerezett nemzetközi konferenciát a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémiája.

Sűrű program egy napban

A május 31-i eseményen elismert szakemberek, nemzetközi hírű előadók inspiráló gondolatai szélesítik az érdeklődők vezetésről alkotott képét. A modern, felgyorsult világ egyik legnagyobb kihívása a folyamatos változás. A 21. század vezetőjének a stratégiaalkotás, az irányítás és döntéshozatal eszközeinek széles palettáját kell birtokolnia a boldoguláshoz. Az egyedülálló képzési programot nyújtó MCC Vezetőképző Akadémia küldetésének tekinti, hogy új utak és irányok bemutatásával és megvitatásával segítse a szakembereket és érdeklődőket a vezetéssel kapcsolatos témák megismerésében – írja közleményében a kollégium.

A Vezetőképző májusi rendezvényének előadásain és panelbeszélgetéseiben a szakma hazai és nemzetközi krémje járja körül a vezetés és a vezetőképzés legaktuálisabb témáit,

dilemmáit és trendjeit, de szó esik majd született és kitanult vezetőkről, stratégiai gondolkodásról, valamint tehetséggondozásról is. Olyan neves hazai és külföldi előadók és üzletemberek osztják meg gondolataikat az eseményen, mint például Konstantin Korotov, az ESMT Berlin professzora, Mark Khater, a University of Cambridge stratégiai központjának vezetője, Gladden Pappin, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezetője, Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója vagy Lévai Bálint, a BiotechUSA vezérigazgatója. Az első nyitóelőadást Itay Talgam izraeli karmester és üzleti tanácsadó tartja, aki a Maestro Leadership Program létrehozója is.

Kemény Dénes is előad

A világhírű szakember világszerte kitűnő zenekarokat és együtteseket vezényelt, köztük az Orchestre de Paris-t, a Szentpétervári és az Izraeli Filharmonikusokat, de fellépett a Lipcsei Operaházban is. Néhány éve megjelent könyvében hat világhírű karmester élesen eltérő munkamódszerét elemezve mutatja be a vezetői stílusok apró, de lényeges különbségeit. A második nyitóelőadáson Kemény Dénes vízilabdázó, a csapatával háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány osztja meg inspiráló gondolatait a vezetésnek a sportban megjelenő egyedi aspektusairól, felelősségről, döntésről, a motivációról és a fejlesztés fontosságáról. A nemzetközi konferencián bemutatkozik az eseményt szervező MCC Vezetőképző Akadémia is, ahol a tehetséggondozás sajátos szemléletmódja is beépül vezetőfejlesztésbe. „Vezetőnek születni kell vagy lehet azzá válni? Vezetésre született vagy tanulásra hivatott? Kinevelni vagy „megvenni” a vezetőket? A konferencia nem titkolt célja, hogy válaszokat, de legalábbis újabb értelmezéseket adjon a fenti kérdésekhez, és bővítse a szakemberek, érdeklődők leadership-perspektíváját” – fogalmazott az esemény kapcsán Túri Péter, az MCC Vezetőképző Akadémia igazgatója.

A Vezetőképző Akadémia a Mathias Corvinus Collegium képzési portfóliójának utolsó, záró eleme, mely a pályájukon elinduló kiválasztott, diplomás fiataloknak nyújt egyedi, máshol nem elérhető ingyenes komplex képzést és felkészítést komolyabb feladatok elvégzésére.

A képzés elitképzés, mellyel Magyarország minőségi vezetői utánpótlását kívánják jelentősen támogatni. Az intenzív kurzus nem a hagyományos vezetőképző programok logikáját követi, célja, hogy a képzési-módszertani elemek sokszínűsége révén építse a tudást és a személyiséget, miközben végig a gyakorlatra és a tapasztalati tanulásra koncentrál, írja közleményében a tehetséggondozó intézmény.

A konferenciáról további információt itt érhetnek el, regisztrálni is itt lehet.

Nyitókép: mcc.hu

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. május 24. 09:08
Nekem az a problémám, hogy már a főikolán, az egyetemen, sőt a középiskolákban is kellene vezető oktatást tartani, mert attól, hogy valaki elvégez valamilyen iskolát, vagy ledoktorál az csak azt jelenti, ismeri a szakmáját. DE egy vezetőnek ELSŐSORBAN AZ EMBEREKHEZ KELL ÉRTENIE! De kell egy kis diplomáciai, gazdasági, politikai érzék is! Amikor már ki van nevezve ilyen-olyan vezetőnek, már képesnek kell lennie rá, nem utólag tanulgatnia! És a főiskolai, egyetemi, középiskolai végzettségéhez hozzáíratnám jellemzésként azt is, mennyire alkalmas a vezetésra a végzős. Persze kell ezekben az intézményekben olyan gyakorlati oktatást tartani, amiben a vezetést "gyakorolhatják", és viszgázhatnak belőle.
korodi
2023. május 23. 18:49
Mondok jobbat: Mióta betörtek a ruszki határon, azóta a ruszkié a második legerősebb hadsereg Oroszországban is.
NERbot
2023. május 23. 18:03
Hosszú, szorgos nyelv, erkölcsi skrupulusok mellőzése és képlékeny állagú gerinc: ezek a vezetői sikeresség kritériumai a NER-ben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!