Kurier: Orbán Viktor nélkül nem jöhetett volna létre a Puskásban kezdődő Európa-liga döntő

2023. május 31. 10:09

Az osztrák lap szerint a sport nem választható el a politikától.

2023. május 31. 10:09
null

A Kurier online megjelent véleménycikkében közölte, hogy „Orbán Viktor nélkül nem jöhetett volna létre” a Puskás Arénában szerda este kezdődő Európa-liga-döntő. A szerző Karoline Krause-Sandner szerint a sport nem választható el a politikától. A döntéshozók azonban végül nem mindig profitálnak politikai szinten, hiszen számos kiritkát kapott az elmúlt években az olyan stadionépítések miatt, mint például a felcsúti Pancho Aréna. 

A Puskás Aréna 2019-ben készült el, a szerző felidézi, hogy sokan kritizálták a stadiont, leginkább annak költségei miatt. Hozzátette, hogy ennek ellenére 

az Orbán-kormányok 2010 óta kétmilliárd eurót fektetettek a sportba

A cikk említi: a magyar labdarúgó-bajnokság első osztályának tizenkét klubja közül egy kivételével mindegyiknek új stadionja van. A cikk szerint a sportberuházások előnyben részesítése miatt sok sportszerető európai irigykedve tekint Magyarországra.

Hozzáteszi, hogy 

Orbán Viktornak nagy szerepe volt abban, hogy az Európa Liga-döntőn kívül számos más nemzetközi sportesemény is eljutott az elmúlt években és elfog jutni a következő években Magyarországra.

Krause-Sandner szerint ugyanakkor nem mindenkinek tetszik ez, a cikkben megszólaltja Korom Milánt, a Népszava sportújságíróját, aki szerint standionépítéseknek „sokak nem örülnek”, ennek okát abban látja a sportújságíró, hogy az országban „borzalmas állapotban van az oktatás és az egészségügy”.

„A sport teljesen átpolitizálódott” – tette hozzá. Ugyanakkor azt is elmondta, az a véleménye, hogy a miniszterelnöknek „a sport a hobbija. Kétlem, hogy belföldön sok hasznát venné, vagy hogy nemzetközi szinten hasznot húzna belőle”. 

 

Nyitókép: Adrian DENNIS / AFP

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 01. 11:39
Tengernyi közpénzből..mint mindig,minden..
Rocktoberi
2023. május 31. 15:01
„borzalmas állapotban van az oktatás és az egészségügy”. A kurva anyád van borzalmas állapotban. Foglalkozz inkább vele, népszarás szarjankó!
Papamaci1957
2023. május 31. 14:30
"Puskás Arénában szerda este kezdődő Európa-liga-döntő." Ott kezdődik. És máshol folytatódik?
Odone Ricci
2023. május 31. 14:25
Az összes külföldi TV-hiradó ma Budapestet mutatja és a Puskás Stadiont. Jó reklám ez a hazai turizmusnak, mely jelentősen segíti az ország idegenforgalmát és ezzel a gazdaságát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!