Feladták az ellenzéknek a leckét: külön indul a jövő évi választásokon a Kutyapárt

2023. május 16. 12:00

„Szeretnénk azokat a mikroadományokat megkapni, amiket legutóbb nem mi kaptunk” – reméli a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke.

2023. május 16. 12:00
null

A múlt héten tartott választási konferenciát a Republikon Intézet a budapesti Magvető Caféban. A bevezetőben Virág Andrea, a szervezet stratégiai igazgatója elmondta, a tavalyi választási vereség óta az ellenzék nem tudta összeszedni magát, míg a Fidesz stabilizálta domináns pozícióját.

Az eseményen több bejelentés is történt. Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke például a párt által most közzé tett videó tanúsága szerint elmondta, a viccpárt egészen biztosan külön indul a jövő évi önkormányzati választáson. A politikus örömének adott hangot, hogy az elmúlt időszakban viszonylag kevésszer hallotta azt a szót, hogy ellenzéki összefogás. 

Kovács egyúttal megköszönte az ellenzéki pártoknak, hogy „komoly munkájuk révbe ért” és (a kárukra – a szerk.) egyre népszerűbb az MKKP. Ezek után a párt társelnöke arról beszélt, hogy az erőforrásaik 80-90 százalékát arra költik, hogy az Amerikában élő magyarok között népszerűek legyenek. 

 

– indokolt a viccpárt vezetője. 

Kovács megjegyezte, jó ötletnek tartja azt is, hogy az ellenzéki összefogás ne induljon a 2026-os megmérettetésen. „Az evolúciónak fontos része a természetes szelekció, ami azt jelenti, hogy amire nincs igazán szükség a fejlődéshez, az megszűnik. Körülbelül ötven évig lesznek életben tartva azok a pártok, amelyek maguktól nem kerülnének ilyen helyzetbe” – szúrt oda a mosolygó pártképviselőknek.

Leszögezte: egyedül Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármestert támogatják egyelőre. Szavai szerint húsz-harminc kerületben/városban fog majd indulni a párt. 

 

 Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik