„Egészen borzalmasan állunk” – Szabó Tímea az ellenzékről

2023. május 12. 10:57

Lesújtó véleménye van az ellenzékről a párbeszédes politikusnak.

2023. május 12. 10:57
null

Fórumot tartott a Republikon Intézet tartott a napokban a budapesti Magvető Caféban. Virág Andrea, a szervezet stratégiai igazgatója az eseményen elmondta, hogy a választási vereség óta az ellenzék nem tudta összeszedni magát, míg a Fidesz stabilizálta domináns pozícióját.

A rendezvényen részt vett Böcskei Balázs is, az Idea Intézet kutatási igazgatója, aki szerint illúzió lett volna azt gondolni, hogy az elmúlt egy évben az ellenzék növelheti a népszerűségét, szerinte az is kérdés, kinek kivel kéne összefognia. 

A politika egyértelmű ismérve a támogatottság, a jelenlegi ellenzéki struktúra fenntarthatatlan

 – idézi a politológust a Népszava

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője ezek után arról beszélt, hogy a Mi Hazánk erősödésével visszaállt a centrális erőtér, ami a Fidesz pozícióit erősíti. Megjegyezte, a kormánypártoknak komoly kockázat volt a rezsicsökkentés átalakítása, valamint a magas infláció, ám sikerült átadniuk az üzenetet, hogy a válság külső eredetű. 

– állapította meg Mráz Ágoston Sámuel.

A Nézőpont Intézet vezetője szerint a Demokratikus Koalíció felismerte, hogy Gyurcsány miatt üvegplafonba ütközik a párt, ezért „nem a kereslet bővítésére, hanem az ellenzéki kínálat szűkítésére építette stratégiáját”. A szakértő szerint az egyik legnagyobb csalódást a Momentum okozta, melynek megvolt az esélye, hogy az ellenzék pólusává váljon, ám nem így lett. 

Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője szerint az ellenzékből leginkább az hiányzik, hogy a Fidesztől eltérően nem tud érzelmi azonosulást teremteni a szavazókkal. 

– jegyezte meg.

Böcskei Balázs úgy folytatta, szerinte túl sok ellenzéki párt van a politikai palettán.

Az est következő felében politikusok folytattak beszélgetést, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke meg is jegyezte az elején a beszámolók szerint, hogy a „szocialista párt tartja a frontvonalait”. Arató Gergely DK-s képviselő saját pártjáról azt mondta, járják a vidéket és nő a pártjuk támogatottsága. 

A legnagyobb kritikát az ellenzékkel szemben Szabó Tímea fogalmazta meg, a párbeszédes országgyűlési képviselő megjegyezte,

„egészen borzalmasan állunk”.

A kutyapártos Kovács Gergely szerint ő személy szerint jobban szereti, mikor nincs választás. 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2023. május 16. 18:58
Rosszul állnak a hazaárulók. Jé?
Rocktoberi
2023. május 13. 17:48
Az ellenzék pontosan úgy áll ahogy politizál.
szürkeSzarvas
2023. május 13. 07:38
Rövidest érkezik a Lengenkamp a Presssmannhoz sajtóattasénak-erősitendő a csapatot-és akkor a CIATiminek a "cipőjére kell térdelni" ujra..
Krupp Skya
2023. május 12. 19:27
Későn ment a mentőszolgálat az ellenzékért. Gyurcsány hívta a mentőt, de azt a kocsit küldték érte amit ő vonatott ki a szolgálatból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!