Eltűnt egy magyar kisrepülő Szlovákiában

2023. május 19. 11:38

Több mint száz ember csatlakozott be a keresésbe.

2023. május 19. 11:38
null

A szlovák Bumm.sk arról számolt be, hogy csütörtök este eltűnt a radarok képernyőjéről egy magyar pilóta által vezetett kisrepülő a szlovákiai Árva vidékén.

Zuzana Šefčíková, a zsolnai rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, csütörtökön este nyolc óra után értesítette őket  a Szlovák Légügyi Hatóság a kisrepülő hivatalosan meg nem erősített lezuhanásáról.

A gépet utoljára 18.43-kor látták az Okruhlica-hegy fölött.

A fedélzetén feltehetően csak a magyar állampolgárságú pilóta volt.

„Azonnal minden bevethető egységet a helyszínre vezényeltünk, a kereséshez segítséget kértünk a Hegyi Mentőszolgálattól és az Árvai Mentőszolgálattól, a környékbeli települések önkéntes tűzoltóitól és más önkéntes szervezetektől” – mondta a szóvivő.

A gép Lengyelország felé tartott, és bár nem látták a ködben, azt hallani lehetett, hogy kihagy a motorja.

A nyitókép illusztráció, forrása: Jan Woitas / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2023. május 19. 13:55
Az ég madarainak való a repülés,akiket a szent Ferenc beszélni tanitott.
repulok
2023. május 19. 12:08
Kimondottan veszélyes hely az Alacsony és Magas-Tátra környéke, mert bármilyen magasságon rövid időn belül kialakulhat ködfelhő. Poprádról tartottunk Salgótarján felé, amikor belerepültem egy pamacsba. Elvileg csak vfr, azaz látvarepülésre volt engedélyem, de 9 percig kénytelen voltam műszeresen repülni, mert ha lemegyek felhőalapra abból ütközés is lehetett volna. Ma már le merem írni, mert elévült, de akkor kussoltam róla, mert repülési eseménynek számított. Sajnálom a pilótát, remélem életben találják!
Sanyikám
2023. május 19. 11:57
Leállt a motorja és nem tud landolni! Tehát, légtérben kéne jobban körül nézni! ???
Zsolakomarom
2023. május 19. 11:57
ha tulelte, akkor ejszaka sajnos megfagyott Orava nem viccel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!