A felismerhetetlenségig szétverték a nemrég felállított dunavecsei Szűz Mária-szobrot

2023. május 21. 11:25

Két hétig sem állt a Béke Királynőjének szobra.

2023. május 21. 11:25
null

Két hetet sem állhatott a Béke Királynője szobra a Bács-Kiskun vármegyei Dunavecse körforgalmában, 19-én reggelre vandalizmus áldozata lett – írta meg a PestiSrácok. Látható, hogy a felismerhetetlenségig szétverték az alkotás felső részét.

Mint a lap írja, a Béke Királynője szobrának megrongálása szimbolikus erővel bír egy olyan időben, amikor az egész kontinens vágyik arra, hogy a háború befejeződjön és újra béke legyen.

A szobor teljesen megrongálódott, csupán egy keze maradt épen.

A szükséges intézkedéseket a közösség megtette, egyúttal rendőrségi eljárás indult a tettes vagy tettesek ellen.

A szobor átadóünnepségén hangsúlyozták, hogy mekkora jelentősége van az útbaigazító szimbólumoknak.

Nyitókép: Facebook 

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 11. 02:57
Borzalom....nagyon .azért tették,mert Szűz Mária nő volt,tisztességes,jó asszony és anya....
Kevertfajú
2023. május 22. 11:58
Látom, ez nagyon fáj a farizeus kurva anyátoknak. De amikor Schadlről, Novák Katalinról és Rogánról kéne dalolni, akkor megbocsájtó keresztények vagytok. Csak. Akkor. De ha egy baloldali divattervezőről, egy odapisilő kiskutyáról, vagy valami diáklány retorikájáról van szó.. Akkor ordas vadállatok vagyok. Ez a ti kereszténységetek, ez a ti konzervativizmusotok. Ez a fidesz mentalitás. Ez a matyhar mentalitás. :( GO KANADA.
salamonhihii
2023. május 21. 19:33
És mondá az Úr. Szűz Mária amikor félreqrsz és hirtelen kikell találnod egy egész vallást ,hogy álcázd a hűtlenséged höhöö.. Bizony mondom Neked ,hogy a vallás olyan mint a pöcsöd . Jó ha van egy. Jó ha büszke vagy rá. De kérlek ne kapd elő nyilvánosan és nehogy kérkedve lobogtasd mások előtt ! Főképp pedig ne akard rátukmálni olyanra aki nem kér belőle . Ám ami a legfontosabb ne próbáld meg letolni ártatlan gyerekek torkán......höhöö..
Robert69
2023. május 21. 16:37
........nálunk kicsit nyugatabbra a szabadság és demokrácia menyországában, így szólna a 'hír'. A rendőrség eljárást folytatott a Mária szobor kihelyezése miatt, mert sértette egyes társadalmi csoportok érzelmeit. A felelősöket megtalálták, a nyomozó hatóság átadta az ügyészségnek az ügyet vádemelési javaslattal. Az érintett társadalmi csoportok jogos elégtételt vettek a szobron. A romok eltakarítása a vétkes önkormányzat költségén történik meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!