Csúcsformában a Fradi, 1,32 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet

2023. május 30. 17:19

A jövő további szép eredményekkel kecsegtet.

2023. május 30. 17:19
null

A Ferencváros labdarúgócsapatának mostani sikerkorszaka 2019-től indult el igazán, azóta ugyanis jönnek a nemzetközi eredmények, egy Bajnokok Ligája- és három Európa-liga-csoportkörös szereplés, továbbá az idei El-playoff-körbe jutás, aminek jótékony a hatása a pénzügyi mutatókra is – foglalta össze a Világgazdaság.

A lap emlékeztetett, hogy a 2018-as, viszonylag gyors európaikupa-kiesés mindössze 180 millió forintot hozott az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzdíjából, addig a 2019 és 2021 az El-csoportkör 1,4-1,5 milliárdot. Az idei év pedig 3,7 milliárdot fog érni.

A legsikeresebb évnek a 2020-as számított.

A 2020-as BL-kaland számít az igazi csúcsnak a maga 7,6 milliárdos európai pénzdíjával. Ebből a példából is kiderült, hogy a sportsikerektől elválaszthatatlan a gazdasági siker, a Fradi pedig mindkettőben kiválóan megfelel.

Vitathatatlan tehát, hogy a legjobb formájában van a focicsapat, ezt még a sportág pénzügyeivel foglalkozó Football Benchmark is elismerte – idézte fel a lap.

Arról nem is beszélve, hogy a jövő is biztató, hiszen az FTC megnyerte az idei bajnokságot is, tehát nyáron a Bajnokok Ligája selejtezőjében próbálkozhat majd, méghozzá Sztanyiszlav Csercseszovval a kispadon. Az edző szerződésében aktiválta a klub a többlet egyéves opciót.

***

Nyitókép: FTC Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik