Gulyás Gergely üdvözölte Novák Katalin döntését a Budaházy-per vádlottjainak adott kegyelemről

2023. május 11. 12:35

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az igazságszolgáltatás szégyene, ami a Budaházy-ügyben történt.

2023. május 11. 12:35
null
Baranya Róbert

Először is tiszteletben tartom a köztársasági elnök véleményét, másrészt üdvözlöm azt – mondta a Mandiner kérdésére a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Budaházy-per elítéltjeinek adott kegyelem kapcsán. „Már csak csak azért is üdvözlöm a döntést, mert több, mint 14 évvel a cselekmény elkövetését követően nincs már igazságszolgáltatás” – fogalmazott. 

A kiszabott büntetés kétharmadát már az első rendű vádlott is letöltötte a börtönben, az életkörülményei is gyökeresen megváltoztak.

Az igazságszolgáltatás szégyene, ami a Budaházy-ügyben korábban történt 

– szögezte le a miniszter, azzal együtt, hogy általánosságban nem ez a helyzet, az eljárások ideje már csökkent. Ebben az ügyben azonban ez nem mondható el, ezért indokolt a köztársasági elnök döntése. 

Gulyás ugyanakkor hangsúlyozta, hogy emberölés vagy emberiesség elleni bűncselekmény esetén más lenne a helyzet, de itt nem erről volt szó.  

Nem szempont egy terhelt esetében, hogy a neki adott kegyelemmel a börtönzsúfoltságon lehessen csökkenteni – mondta egy másik kérdésre az üggyel kapcsolatban Gulyás Gergely. 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. május 11. 23:25
Gelgelyke, te meg mo szégyene vagy. Ennyit hazudni szemrebbenés nékül..... Van bőr a képeden.
johann07
2023. május 11. 17:00
Srácok ! Akasszunk fel már valakit.
johann07
2023. május 11. 16:59
ÉLJEN BUDAHÁZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
johann07
2023. május 11. 16:58
Ez a terroristák oldala. A lelki terroristáké.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!