„Ha átmegy a Gripen a falu fölött, az a szabadság hangja” – mondta az új vezérkari főnök

2023. május 06. 17:49

Az idei első állománygyűlésen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is részt vett.

2023. május 06. 17:49
null

Megtartotta első állománygyűlését dr. Böröndi Gábor altábornagy május 5-én, pénteken, Szentendrén – írta meg a Honvédelem.hu.

A Honvéd Vezérkar főnöke tájékoztatójában

többek között részletezte azokat az irányelveket, amelyek mentén vezetni kíván,

továbbá számos, bürokráciát csökkentő intézkedést jelentett be. Az állománygyűlésen részt vettek Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter mellett a tárca vezetői, továbbá a Magyar Honvédség alakulatainak parancsnokai.

„Az ukrán háború egy új helyzetet teremtett nekünk, katonáknak. A vezetés alapja a bizalom. Én bízom önökben. Bízom abban, hogy tényleg akarják a sikert” – fogalmazott dr. Böröndi Gábor.

„Ha átmegy a Gripen a falu fölött, az a szabadság hangja. A Leopard lő éjszaka Szomódon, az a szabadság hangja.

– mondta az altábornagy.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

***

Nyitókép: Képkivágás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. május 07. 07:15
„Ha átmegy a Gripen a falu fölött, az a szabadság hangja. A Leopard lő éjszaka Szomódon, az a szabadság hangja. Mindkettő a "háború hangja", szabjátok meg! A tizennégy vadásszal, a néhányszor tíz tankkal, a majdani hiúzokkal és zsoldosainkkal elmehetünk a halál faszára. Úgy tűnik a fegyvervásárlások hozta jutalék fellobbantja a valamikori Werth Henrik féle lelkesedést a háború iránt. Vagy tévednék (ebben is)?
hoci74
2023. május 07. 05:28
Az EU is meg a NATO is egy hamis ígéretekre,mosolygós félrebeszélésre alapuló szakszervezet vagy inkább iparkamara.... Mint amikor benősülsz egy szép nagy családba,szép házak nyaraló,jóképű rokonok... Azt idővel kiderül hogy se pénz se posztó,se őszinteség se vidámság... Csak a hazugság ami minden félnek érdeke.
Tatulus
2023. május 07. 00:50
De sok labanc szar van itt, akik hol kelet, most a nyugat seggét nyalják!
EX - Terminátor
2023. május 07. 00:36
Kérhetek egy fülvédőt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!