Haderőfejlesztésünk olyan színvonalon megy végbe, amire nincs példa Európában

2023. május 05. 07:04

Százszázalékos ellentéte annak a felelőtlen rombolásnak, amit 2002-2010 között összehoztak.

2023. május 05. 07:04
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Magyarországon vannak sokan, akik mindig, mindenben meg tudják találni a negatívumot, és mindig tudnak egészen irreális elképzeléseket vázolni. A helyzet az, hogy a haderőfejlesztés olyan gyorsasággal és olyan színvonalon megy végbe, amire nincs példa Európában. (Lengyelország akkor, ha megcsinálják a terveiket, mert a papír az sok mindent elbír.)  Arra sem nagyon van persze példa, hogy 2010-re mennyire lenullázták a hadsereget és a hadiipart.

Gyönyörűen összerakott, kiváló program ez - százszázalékos ellentéte annak a felelőtlen rombolásnak, amit 2002-2010 között összehoztak, copypaste átvéve mindent, amit külföldről mondtak nekik. Ez a program nem copypaste, bár teljesen NATO kompatibilis, hanem példa. Nincsen semmi »de«,  meg »ez nem jó« – ez jó úgy, ahogy van. Lehetne persze több, több mindig lehet, de a jövőbe nem lát senki. Amikor ez a program elindult, még nem látszott a 2022-es orosz agresszió.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lauder Stenonis..
2023. május 05. 23:27
Egyébként Demkó értekezhetne, hogy mennyi marad a honvédség költségvetéséből, amit nem költöttek el. Egyébként mindenki fegyverkezik. A románok vesznek 54 db Abrams tankot. Mellé 227 Piranha V-öt (94 db már hadrendben). De hadrendben áll náluk 18 db HIMARS is (összesen 54 db-ot rendeltek). Van 17 db F-16-osuk és mellé 32 db-ot szereznek be idén.
Akitlosz
2023. május 05. 20:55
Ha ébren van, akkor ne álmodjon! A GDP majd egyszer valamikor 2%-ából csak a legminimálisabb, jelképes hadsereg lesz. Majd egyszer talán valamikor. Komoly hadsereg ennyiből nem. Magyarország évtizedek alatt sem szerez be annyi fegyvert, mint amennyit Ukrajna egy hónap alatt elhasznál. Csak propaganda, amit a hadseregről előadnak, nincsen erős magyar hadsereg és nem is lesz. Egy hónapig sem bírna önerőből háborúzni.
Kara kán
2023. május 05. 20:55
Isten áldását kérem a magyar hadseregre, és Orbán Viktorra is.
LancelotDuLac
2023. május 05. 17:30
"Haderőfejlesztésünk olyan színvonalon megy végbe, amire nincs példa Európában" XDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!