Győrfi Pál: Nincs VIP-beteg, mindig a súlyosabb esetet látják el

2023. május 18. 18:58

„Soha nem szabad számítania annak, hogy ki igazgató, ki segédmunkás, ki gazdag ember” – fogalmazott az OMSZ kommunikációs vezetője.

2023. május 18. 18:58
null

Az Index és az ATV közös podcastjének vendége az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál volt. A műsorban szó esett Gálvölgyi János esetéről. Ismert: a 74 éves színészt szerdán súlyos állapotban vitték kórházba saját lányai, miután negyven percig vártak a mentőre, amely azért nem jött gyorsabban, mert a mentőirányító nem ítélte elég súlyosnak a helyzetet. Gálvölgyi pár napig lélegeztetőgépen, élet-halál között lebegett, de végül javult az állapota és túl van az életveszélyen. Az ügyben a belügyminiszter is vizsgálatot rendelt el. 

 

Győrfi Pál a műsorban értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy 50 percig nem ért ki a mentő a beteghez. Szerinte ha a panaszok között elhangzott az, hogy a betegnek nehéz légzése van, az már egyértelmű életveszélyre utal. Rámutatott, hogy ilyen esetekben van egy úgynevezett kikérdezési protokoll, amit, ha betart a mentésirányító, akkor „most nincs ez az egész ügy”.

A műsorban felmerült a VIP-betegek kérdése, az OMSZ szóvivője ugyanakkor kijelentette, nincs olyan, hogy VIP-mentő.

„Soha nem szabad számítania annak, hogy ki igazgató, ki segédmunkás, ki gazdag ember. Amíg ez így van, én addig vállalom ezt a munkát, amint ebben változás lesz, én köszönöm szépen, ennyi elég is volt” – fogalmazott Győrfi Pál. Hozzátette, mindig a súlyosabb esetet látják el, és ez a mentésirányításban is ezen elvek mentén zajlik.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Diktátor1
2023. május 19. 10:40
Uncsi már Gálvölgyi, nem kevésbé szopott gombóc fejű Palika.
nemecsekerno_007
2023. május 19. 08:23
Ez pontosan így van. És abból próbálják kihámozni, hogy ki a súlyosabb beteg amit a telefonáló összehord.
felcsutfan
2023. május 19. 07:53
Nincs VIP-beteg, és az OMSZ számítógépes rendszerében szereplő VIP mező is csak sorosista lipsy kitalálmány. Fotosop.
Ernie Pantuso
2023. május 19. 03:18
Gálvölgyiék ott baszták el, hogy a művész úr életben maradt. Tehát lesz még ott a mentőre szükség. Majd azt nézzék meg hogy hogy fognak sietni akkor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!