Kiderült, miben hunyt el Vágó István

2023. május 16. 09:14

Az egykori televíziós özvegye a Kiskegyednek mondta el, hogy mi okozta férje halálát.

2023. május 16. 09:14
null

A magyar közvéleményt április végén lesújtotta a hír, hogy hirtelen távozott az élők sorából az ország egykori kvízmestere, Vágó István. Azonban sokáig nem volt ismert, hogy pontosan mi okozta a televíziós személyiség halálát. Most özvegye, Vágó Judit a Kiskegyednek elárulta, hogy  miben  hunyt el férje.

Vágó Judit a lapnak azt nyilatkozta, „most már fel tudom eleveníteni azt a szörnyű estét is. A halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival.

„Én onnantól sokkos állapotba kerültem. Még soha életemben nem hívtam a mentőket, de valahogy eszembe jutott a 112. Beszélni viszont nem nagyon tudtam, először nem tudtam megmondani a saját címünket sem. Ha nem egy olyan diszpécser van a vonal másik végén, aki nyugtat, aki azt mondogatja, hogy vegyek mély levegőt és mondjam el, hol lakunk, akkor lehet, hogy én is összeestem volna” – idézte fel az estét az özvegy.

Még a műtőasztalon sem tudták volna megmenteni

A nyilatkozatból kiderült, hogy sokan azt gondolták, Vágó szívinfarktusban halt meg. „Ha ez lett volna, és nem ment volna el a vizsgálatokra, akkor én abba beleőrültem volna. De nem ez történt, nem ez volt a baj.

Most csak azt bánom, hogy miért nem vittem el egy hasi ultrahangra is, de soha nem fájt a hasa és eszembe se jutott ilyesmi. És egyébként azt mondják az orvos barátaink: ha ez meg is lett volna, akkor sem biztos, hogy láttak volna valamit, sőt, ha éppen műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna megmenteni” – sorolta Vágó Judit.

Csütörtökön lehet a nyilvános búcsúztató

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt korábban, családja úgy döntött „teljesen titokban, szűk családi körben” fogja eltemetni Vágó István. 

„Lesz egy búcsúztató, amit valóban csak a szűk családi és baráti körrel tervezek. És lesz egy olyan is, amit a DK szervez, ahová bárki elmehet. Ez előreláthatólag május 18-án 17 órakor lesz a Szent István parkban, de még változhat az időpont” – mondta el a lapnak az özvegy.

Nyitókép: MTI Fotó: Kallos Bea

***

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2023. május 18. 12:11
Hulljon a férgese. Isten nem ver bottal.
ebalint
2023. május 18. 08:23
Már az is elég baj, hogy természetes módon lett vége. Jobb helyen kivégzik a bandájával együtt. Pl. az eu tagságra jelölt, példakép és hősi demokratikus szomszédságban.
bircio
2023. május 17. 10:32
Hogy miben hunyt el? Hát a csíkos pizsomájában...
nagylaci99
2023. május 17. 10:07
Kihasználta az utolsó perceit azzal hogy odaitélte Bagdy Emőkének a Laposföld díjat . Nem sokáig büszkélkedett a tettével !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!