Lukácsi Katalin már szégyelli, hogy a Messiáshoz hasonlította Márki-Zay Pétert

2023. május 16. 11:05

Az MMM egykori alelnöke ellen eljárást indított a Mozgalom etikai bizottsága, „mert kritikus volt Márki-Zay Péterrel szemben”.

2023. május 16. 11:05
null

Lukácsi Katalin a Mindenki Magyarországa Mozgalom egykori elnökségi tagja arról számolt be közösségi oldalán, hogy kedden hallgatja meg a Mozgalom etikai bizottsága, mert eljárást indítottak ellene egyes megnyilatkozásai miatt, amelyekben

kritikus volt Márki-Zay Péterrel

és „állítólag a mozgalom tagságáról is sértően nyilatkozott” – idézte az okokat.

Majd arról írt, hogy az eljárás miatt górcső alá vette az MMM-en belül végzett tevékenységét abból a szempontból, hogy mi miatt indított volna önmaga ellen etikai eljárást.

„Három tett emelkedik ki előttem, ezek közül az elsőre már többször reflektáltam” – ismertette.

„1)a szolnoki polgármester-jelöltség vállalása; túl azon, hogy büszke jászként igazi szenvedés volt elszakadnom otthonomtól, a vállalásom hibás voltát igazolja az is, hogy azon helyi politikusok, akik kérésének eleget tettem, mára többnyire a Fideszt erősítik, elárulva szavazóikat; akikkel egy időre viszont szembe kerültem, azok közül többen most is a hatalom elkötelezett kritikusai; tanulva hibámból szívesen segítek 2024-ben a szolnoki kormánykritikus választóknak, de csak mint jász, és mint egy lelkes állampolgár a (vár)megyéből;

2)Megvédtem Márki-Zay Pétert, amikor Orbán Gáspár személyét eszközül használta fel azért, hogy Orbán Viktort támadja. Péternek ezen húzása éppen elég súlyos lett volna ahhoz, hogy már akkor méltatlanná váljon a bizalmamra. Sajnos ehelyett inkább nyilvánosan megvédtem. Nem tudom, hogy mi van azóta Orbán Gáspárral, sokszor gondolok rá, és most megkövetem, amiért ebben részt vettem.

3)Leginkább ezt szégyellem. Egyszer mindenképp, de

Főképp akkor, amikor a Kunigunda utcában Péter felszólalása előtt a híres Ebed Jahve dalt, az Úr szenvedő szolgájáról szóló éneket idéztem a Szentírásból parafrázisként. Hiába nem gondoltam közben Messiásnak Pétert, és csak retorikai fogással szándékoztam élni, a látszat mégis ez volt, és lehetett a szavaimat így interpretálni. Ez nem hívőként csak nevetséges, hívőként azonban súlyos tett. Igaz, azt vallom, hogy lehet a közéletben is méltóvá válni az Úrhoz. A látszat ellenére az nem nehezebb, mint az élet bármely területén, mert az élet minden területén nehéz. Saját erőnkből lehetetlen. Éppen ezért hangosan soha, csak csendesen lehet közösségbe kerülni az Úrral a közéletben is. Én mégis oltárra emeltem Pétert már életében, amivel nemcsak a hallgatóságot, a bennem bízókat, de magát Pétert is megtévesztettem. Ezért bocsánatot kérek. De bocsánatot kérek főképp azoktól ezen tettem miatt, akik valóban, ártatlan áldozatként szenvednek szeretetből vállalt közösségükért, mert az ő áldozatukat relativizáltam méltatlan retorikai fogásommal.”

– sorolta.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Lukácsi Katalin tavaly közölte, hogy nem csatlakozik Márki-Zay Péter új pártjához. A Mindenki Magyarországa Mozgalom egykori alelnöke azt is bejelentette, hogy nem tudott együtt dolgozni az MMM és a Kossuth Körök vezetőivel sem.

is beszámolt, Lukácsi Katalin tavaly közölte, hogy nem csatlakozik Márki-Zay Péter új pártjához. A Mindenki Magyarországa Mozgalom egykori alelnöke azt is bejelentette, hogy nem tudott együtt dolgozni az MMM és a Kossuth Körök vezetőivel sem.

Lukácsi Katalin vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Nyitóképen Lukácsi Katalin, az MMM volt alelnöke és Márki-Zay Péter. Fotó: Lukácsi Katalin Facebook-oldala

***

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. április 09. 14:59
Katalin! Emiatt azért ne ugorj a a Dunának! Inkább hónapokig verd a segged a földhöz, időnként fejedet a falba! Ostoba tyúk! " Kopasz nyakú, tépett tollú"
imres
2023. május 17. 16:45
Cicaharc. Hiszen félidőhöz közelítve sem a társadalmat érintő valós problémákról szól a szkanderezés, hanem az ellenfél és a saját közösség szapulásának megítélése a vita tárgya. A másik köldökének nézése.
EX - Terminátor
2023. május 17. 05:51
Az a gond, hogy egyesek még mindig azt képzelik, hogy számít milyen szarsággal jönnek. De mindez csak az ami. EGY NAGY RAKÁS GUSZTUSTALAN HÍG FOS, AMI CSAK ARRA JÓ, HOGY MÉG JOBBAN FELFORDULJON TŐLÜK A GYOMROM.
kurbitalis
2023. május 16. 22:09
Helyes. Csak a fejit, meg ne sántuljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!