Folyamatban van a lakók áthelyezése új lakásokba – reagált Pikó András a gázrobbanásra

2023. május 01. 14:16

Az önkormányzat a Bérkocsis utcai házat is lebontandónak minősítette.

2023. május 01. 14:16
null

Pikó András, Józsefváros polgármestere Facebook-oldalán reagált a hétfő délelőtti Bérkocsis utcai gázrobbanásra

Felidézte, hogy egy ember súlyosan megsérült, két, másik lakásban élő család tagjait az önkormányzat ideiglenesen elhelyezi, a személyes holmijaik elszállításában, raktározásában az önkormányzat vagyonkezelője lesz a segítségükre – ismertette.

Pikó felhívta arra is a figyelmet, hogy ezt

a házat az önkormányzat bontandónak minősítette, a benne élők áthelyezése az új lakásokba folyamatban van, többségük már elköltözött.

A kerületvezető arra kérte a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.-t (JGK), hogy gyorsítsák fel a munkálatokat és mihamarabb helyezzék el a családokat, „akiknek természetesen mindenben a segítségére leszünk nehéz helyzetükben” – húzta alá.

Hiányt szenvednek cserelakásokban

Pikó a bejegyzésben kitért arra is, hogy a józsefvárosi önkormányzatnak 130 saját tulajdonú háza van, valamint arra, hogy az elfogadott vagyongazdálkodási tervükben határoztak azokról, amelyek emberi lakhatásra már alkalmatlanok – a szóban forgó ház is köztük van. Megjegyezte, „ahhoz, hogy ne kelljen a 21. században embereknek ilyen körülmények között laknia és el tudjanak költözni elsősorban felújított cserelakásokra van szükségünk.

Azonban, mint kiderült az önkormányzat üresen álló lakásai nem alkalmasak erre.

„Egyszerre kell bontani a lakhatatlan épületeket, felújítani azokat a lakásokat, amelyekhez évtizedeig senki sem nyúlt, és egyszerre kell életveszélyt elhárítani és műszaki felújítást végezni azokban az önkormányzati házakban, amelyeket meg kívánunk őrízni józsefvárosi emberek otthonaként.

A tízszerese, a százszorosa sem lenne elég és másra nem számíthatunk, csak magunkra. Erre figyelmeztet mindannyiunkat a mai robbanás” – zárta gondolatait a polgármester.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd 

***

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nekro
2023. május 02. 07:14
Orulet!
5m007h 0p3ra70r
2023. május 01. 18:55
"A tízszerese, a százszorosa sem lenne elég és másra nem számíthatunk, csak magunkra." A kerékpárosok biztosan segítenek majd. Hiszen annyi mindent kaptak a várostól. Biztos vagyok benne, hogy viszonozzák
kaffogó hebrencs
2023. május 01. 17:34
Pikó fog nekik segíteni... Szerencsétlenek.
ZolieM
2023. május 01. 17:32
Bontsatok is el mindent Pikó. Beton-üveg kockákat a proliknak. Komcsi tempó. Ezért rohasztják le mindazt, ami a régi Budapestre emlékeztet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!