Esős hétvége elé nézünk, ne hagyja otthon az esernyőjét!

2023. május 12. 15:31

Az ország délnyugati részében már félhavi csapadékmennyiség is lehullott.

2023. május 12. 15:31
null

Az Időkép arról számolt be, hogy csütörtökön még csak nyugaton járt a csapadéktömb, éjszaka viszont egyre kiterjedtebb területet ért el az előrejelzett mediterrán ciklon. Borongósra, esősre fordult az idő, csak északkeleten indult napsütéssel a péntek reggel.

a front kiadós, áztató esővel vonul jelenleg is.

Pécs-Árpádtetőn már több mint harminc milliméternyi csapadék hullott

– írta a lap.

A középső országrészben záporok és zivatarok is lehetnek

Ismertették, hogy az északkeleti országrész kaphatja a legkevesebb csapadékot, míg a délnyugati tájakon már mintegy félhavi mennyiség lehullott. A középső részekre pedig érkezik az utánpótlás eső, záporok, sőt zivatarok formájában. 

Az Időkép megjegyezte, hogy az esős idő nem fog kedvezni a hétvégi szabadtéri programoknak, de a földeknek már szüksége volt a csapadékra.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Balázs Attila

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. május 12. 16:52
Az esernyőt otthon hagyom, de magamat is.
nemecsekerno_007
2023. május 12. 16:44
Nagyon kell a csapadék.
anegy_
2023. május 12. 16:44
Májusi eső aranyat ér! Ha esik, hagyni kell, nincs mit tenni.
Odone Ricci
2023. május 12. 16:25
A csapadékkal nőni fog a Balaton vízszintje a nyárra. (Nem fog kiszáradni, ahogy ezt az ellenzéki média már beharangozta előbbre.) A mezőgazdaságnak is kell egy kis eső. EGyébként most a Mediterrán térségben sincs kánikula, hamar hideg, esőre fordul az idő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!