Karácsony Gergely is aláírta a „Remény forradalmáról” szóló európai felhívást

2023. május 09. 15:40

A főpolgármester Jávor Benedekkel együtt csatlakozott a Fiatal Európai Föderalisták felhívásához.

2023. május 09. 15:40
null

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a közösségi oldalán számolt be arról, hogy „vezető európai értelmiségiekkel és politikusokkal közösen, Jávor Benedek és én is aláírói vagyunk az Európa-nap alkalmából, fiatal európaiak által kezdeményezett felhívásnak”.

A bejegyzés alatt megosztott hvg.hu-s cikkből kiderült, hogy a felhívást a Fiatal Európai Föderalisták kezdeményezték. 

A szövegben arról is írnak, hogy „egyre több olyan erővel kell szembenéznünk, amelyek felerősítik a megosztottságot és félelmet, tudatosan okoznak zavart, és egyre erőteljesebben lépnek fel az európai egység és szolidaritás ellen. Hagyhatjuk-e, hogy tovább haladjanak anélkül, hogy ellensúlyoznánk ezeket a fejleményeket? Most még a mi kezünkben van a sorsunk, de vajon holnap is így lesz?”

„A Remény forradalmára van szükség”

Többek közt ezen válságok miatt is Európa a 2024-es európai választások idején drasztikusan más helyzetben lesz, mint 5 évvel korábban. Az Eurobarometer felmérése szerint a három legfontosabbnak tartott érték, amelyet Európának meg kell védenie a következő: a demokrácia, az emberi jogok és a szólásszabadság (...) – hangsúlyozták.

Majd azzal folytatják, újfent az Eurobarometer szerint az európaiak körében leginkább uralkodó érzések sorrendben a következők:

bizonytalanság, frusztráció, tehetetlenség, düh, félelem 

– mindezen érzelmek a kontinens megosztottságát táplálják. Mégis, van egy pislákoló fénysugár, amely egyértelműen felismerhető és megtalálható a lista negatív élszereplői között. Háromból több mint egy európai számára Európa a reményt jelenti. Nem üres, álmodozó várakozásból fakadó reményt, hanem aktív, céltudatos Reményt. Azt a Reményt, amely oly sok európait – az EU-n belül és kívül – arra késztet, hogy tovább harcoljon az európai értékekért, még ha ez az életük kockáztatásával is jár – olvasható a felhívásban.

– húzták alá a Föderalisták.

„Ezért van az, hogy egy évvel a döntő választások előtt kontinensünkön azokkal erővel szemben, amelyek a negatív érzelmekre és megosztottságra próbálnak támaszkodni, egy olyan közösséget, alternatív frontot akarunk létrehozni, amely képes egy másfajta, konkrét utat javasolni, amely átalakítja és újjáéleszteni Európát és a demokráciát. Egy olyan utat, amely azzal kezdődik, hogy meghallgatjuk azokat, akik a jövő súlyát a saját vállukon fogják cipelni: a fiatal európaiakat.

A közösségi média korában a fiatal állampolgárok is ki vannak téve a dezinformáció veszélyének, és nagy hatással vannak rájuk a közelmúlt olyan eseményei, mint például a világjárvány, a háború, az infláció és az éghajlati aggodalom. Célunk a pozitív párbeszéd erősítése a fiatal polgárok között, határokon és nyelvi korlátokon keresztül – minden sokféleségükben” – hívták fel a figyelmet.

„Épp ezért a fiatalok Európa jövőjével kapcsolatos prioritásait helyezzük a 2024-es európai parlamenti választásokról szóló EurHope kampány középpontjába, a félelem és megosztottság napirendjét a remény napirendjével helyettesítve.

Ezúton invitálunk meg minden fiatal polgárt, a köz- és magánszféra szereplőit, a civil társadalom minden tagját, minden tagállamot, várost és régiót, valamint minden elkötelezett szervezetet, hogy csatlakozzanak a Remény forradalmához!” – zárták felhívásukat a Fiatal Európai Föderalisták.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép az EP épülete Strasbourgban Fotó: multimedia.europarl.europa.eu/

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2023. május 10. 17:45
A pénzért mindenre képes magyar állampolgárságú hazaárulókban keresendő a legnagyobb problémánk,mert ha ezek nem lennének mit sem tudnának kezdeni egy igaz magyarral...
Lanter
2023. május 10. 17:33
Őshonos európai népek bekeverése,bevegyítése ezáltal idővel a nemzeti identitás elvesztése,majd az identitásától megfosztott katyvasz feletti teljes hatalomgyakorlás az összes elnyomásával borzalmával együtt...kiskurva kari geri nyeli jövőre már nem főpolgármester aláírta a semmit a semmiből:))))
amca
2023. május 10. 09:53
Liebe nyírtassi Tahó. Ne reménykedj. Csinálj Revolutiot. A Faxodat csekkata adja a szádba, sic.
Obsitos Technikus
2023. május 10. 08:13
Lehet, hogy tud írni, de olvasni biztos nem, ha ezt aláírta..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!