Verebes István szerint Eszenyi Enikő „nemzeti kincsnek” nevezte magát, azonban kiderült, hogy a színésznő csak viccelt

2023. április 03. 17:38

Verebes ott sem volt, amikor a mondat elhangzott, a Játékszín értetlenül áll az egykori tévés nyilatkozata előtt.

2023. április 03. 17:38
null

„Eszenyi a jelek szerint nem tanul. Egy ilyen tehetséges, fantasztikus képességű nő, aki rendezőnek is nagyszerű, arról azt hallom, hogy amikor a Játékszínben eltörte a csuklóját és hívták a mentőt, azt kiabálta, hogy hordágy. Erre mondták a mentők, hogy ha valaki eltöri a csuklóját, nem szoktak hordágyat hozni. Eszenyi viszont azt felelte, én egy nemzeti kincs vagyok” – mesélte Verebes István Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában.

A beszélgetést szemléző Telex emlékeztet: a színész-rendező három év szünet után vállalt volna szerepet, miután 2020-ban lemondott a Vígszínház igazgatói posztjáról, mert a társulat több egykori neves tagja azzal állt a nyilvánosság elé, hogy a vezetése alatt elviselhetetlen, megfélemlítő légkör uralkodott a színházban: agresszív és diktatórikus módszerekkel vezette az intézményt, rendszeresen megalázta munkatársait.

Eszenyi februárban tért volna vissza, a Csodálatos vagy, Júlia! című darab főpróbáján viszont megsérült, a Verebes által említett módon.

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste a Játékszínt, ahol árnyalták a történetet. 

Azt közölték, hogy a baleset a február 22-i nyilvános (fotós) főpróba tizedik percében történt, „a mentők kiérkezéséig már csak a Játékszín művészei és Bank Tamás igazgató tartózkodott a színpadon”.

A Játékszín hozzátette, „értetlenül áll a nyilatkozattal szemben, amelyet olyan személy tett, aki nem volt jelen a Játékszínben sem a Csodálatos vagy, Júlia! próbafolyamata alatt, sem pedig a fotóspróbán. Verebes István komolyabb színházi szakemberként ismert, mint aki mendemondák alapján informálja a közvéleményt egy saját személyét semmilyen ponton nem érintő témában.”

Mindezeken kívül a társulat tagadta az üggyel szintén foglalkozó Blikk cikkében megfogalmazottakat, miszerint Eszenyi „fellengzős, olykor lekezelő stílusa” többeknek szemet szúrt. A Játékszín szerint a vezetőség felé „nem érkezett efféle panasz a próbafolyamat során”, írták.

Nyitókép: You Tube

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2023. április 04. 14:19
hát Verebes se nem nemzeti, se nem kincs...
miazhogynagyonis
2023. április 04. 13:29
Verebes... Nem verebes ez, hanem veréb! Egy herélt fasz. Haszontalan senki.
nyúlgerinc
2023. április 04. 12:19
Valakinek hiányzott Verebes véleménye?
HunCsz
2023. április 04. 12:11
Na pista ezt birtad kiszuszogni Irigységből egy elvtársnő sem lehet biztonságba melletted? Azért a legszebb dolog dicstelen életedben az holt amikor a halálba kergetett Latinovitstól, (akinek te a cipőjét sem leszel méltó kipuccolni ezt még te is tudod) az elvtársaid megaláztatásból vidékre üldözték és a Bozi úr kutya szerepet kaphatta meg De lásd csodát és ebben is zseniével egy kulturális eseményt okozott. Na akkor jöttél te és az elvtársokkal kitaláltad, hogy ezt te is meg tudod csinálni és kilihegted a szinészkirályt ebből a végső szerepből is te tetű. Latinovits rövidesen öngyilkos lett és te a természetesen kutya szerepben is megbuktál. Na ez vagy te. Erre most ezt az egykori náladnál fényévekkel tehetségesebb elvtársnőből probálsz Latinovicsot csinálni. hajrá pista szoszogj amig tudsz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!