Tóta W. Árpád szerint „a pápa maga sem hisz már régóta”

2023. április 30. 09:33

Ugyanis „túl okos, túl művelt hozzá”.

2023. április 30. 09:33
null

Ferenc pápa budapesti látogatásának apropóján Tóta W. Árpád is „tollat ragadott”, és Facebook-oldalán közzétett „mélyelemzésében” levezette, hogy szerinte a katolikus egyházfő miért is nem hisz már valójában.

Raniero Cantalamessa bíboros, XVI. Benedek apostoli prédikátora állapította meg, hogy az ateizmus a tanultak luxusa, azoké, akik a tanulásnak szentelhették életüket. A pápa ezek közé tartozik. A többieknek marad a vakhit” – olvasható a posztban. Tóta W. szerint a pápa helyében szédítő érzés lehet „egy ilyen hazugsághegy tetejéről szétnézni”, azonban a Szentatya mentségére megjegyzi:

Majd boncolgatva annak kérdéskörét, hogy a mi is valójában a mi küldetésünk az isteni tervben, arra a következtetésre jut: „Bebizonyítani, milyen szar hely is lehet egy ország, amely keresztényként ünnepelteti magát. Hogy nem Istenen múlik, hanem rajtunk”.

Aki teljes terjedelmében szeretné olvasni Tóta W. Árpád írását, az az alábbiakra kattintva teheti meg:

Nyitókép: Tóta W. Árpád Facebook-oldala

Összesen 353 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. május 03. 14:40
Sulammit 2023. május 3. 14:34 "mert az ateizmus a tanultak luxusa." Árpikám, itt az élő cáfolat. Olvass kormányellenes mandiner commentelőket, commenteket. :) Na meg te sem tanultad túl magad az egyszakos végzettségeddel. Ergo...hazabeszélsz. Magamról, csak annyit, hogy ismersz, jól tudod, hogy gyakorló, hívő katolikus vagyok és több egyetemet végeztem. Na csá, Árpikám!
dezilluzionista
2023. május 01. 10:36
Tűpontos.
néhai Ch.Pilot
2023. május 01. 08:51
Persze, hogy Ferenc pápa nem hisz Istenben. Ő TUDJA, hogy van. Tóta W.-ről meg mi tudjuk, hogy sátánista.
mép
2023. május 01. 08:49
" Én nagyon tisztelem ateista barátaimat, mert az ő hitük sokkal nagyobb, mint az enyém, hiszen egy sokkal valószínűtlenebb világban hisznek mint én." Kitalálandó az idézett személy, a hangnem pedig eltanulható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!