Nyilatkozott Szilágyi Áron: ez az ösztönzője, hogy kijusson a párizsi olimpiára

2023. április 07. 13:14

Elmondta, hogy hogy érez a fair-play díjával kapcsolatban is.

2023. április 07. 13:14
null

Szilágyi Áron az ATV Smart+ műsornak volt a vendége. A műsorban kifejtette a legendás kardozó, hogy hogy érez a fair-play díjával kapcsolatban. Mint elmondta, „ritka, hogy nem jelez a rendszer, de ilyenkor a versenybíró sem tud mit tenni, nincs a kezében olyan lehetőség, hogy megadja a tust, ha én bemondom”. Megjegyezte, ő is, az ellenfele is és a zsűri is tudta, hogy találat volt, ezért úgy volt tisztességes, ha a tust visszaadja.

Szerinte jogos, hogy nem dönthet ilyenkor máshogyan a zsűri, ugyanis minél automatikusabb az egész, annál transzparensebbnek és igazságosabbnak tartja a döntéseket.

A mi sportágunkban egyértelműen benne van a fiatalok nevelésében a fair-play szellemnek az átadása”

– jelentette ki.

Az utolsó érem

Szilágyi a műsorban mesélt a jövőbeli terveiről is. Elmondta, hogy ez volt az utolsó verseny, ami nem a párizsi olimpia kvalifikációs versenye. Megjegyezte, szeretne csapattal kvótát szerezni, „egyetlen aranyérem hiányzik a vitrinemből, ez a csapat olimpiai bajnoki cím. Az egy nagyon erős ösztönző, hogy a kvartettel ott legyünk Párizsban”.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. április 07. 20:35
Méltó utódja a nagy magyar kardvívóknak. Íme a csodálatos teljes névsor https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_gy%C5%91zelmek_v%C3%ADv%C3%A1sban
csulak
2023. április 07. 16:50
sok sikert ! Hajra Magyarorszag !
pbetti87
2023. április 07. 14:38
Áron emberi minőséget képvisel. Igen, ezzel (is) jár olimpiai bajnoknak lenni.
luzitanxaver
2023. április 07. 14:33
Hajrá, Áron!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!